I 2017. će biti teška: Nikola Peković
Marko Metlaš
I 2017. će biti teška: Nikola Peković

Marko Metlaš

I 2017. će biti teška: Nikola Peković, Foto: Marko Metlaš

Hipo Alpe Adria development banka skinula je hipoteku na benzinsku stanicu, perionicu i poslovne prostore, vlasništvo "Mat company" u Pljevljima, koje su bile garancija da će bivši košarkaš Nikola Peković vratiti kredit od 1,1 milion evra, koji je preuzeo od firme svog venčanog kuma Duška Šarića.

PROČITAJTE JOŠ:

TRENER PARTIZANA PRED DINAMIK Trinkijeri: Posle sramote da zaslužimo poštovanje

BIZARNO! Partizan kažnjen sa 6000 dinara zbog DVE RAZLIČITE PATIKE!

TRINKIJERI BESAN, ZAPREPAŠĆEN, NEOBUZDAN, VAN SEBE "Ovo je sramota! I kao igrači i kao trener smo se osramotili! Nezdravo, neodgovorno! Ovo nije zaj*bavanje!"

Peković, koji se uspešno bavi hotelskim biznisom u Crnoj Gori i namerava da gradi u Bečićima novi hotelsko-apartmanski kompleks, preuzeo je u avgustu kreditnu obavezu "Mat company", što je bilo upisano u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine kao zabeležba notarskog ugovora.

Duško Šarić

D. Ćuruvija

Duško Šarić, Foto: D. Ćuruvija

"Hipoteka u korist Hipo Alpe Adria development sada ustupioca radi duga Mat company“ od 1.157.951,94 eura prenosi se na prijemnika Peković Nikolu", pisalo je u katastarskoj evidenciji na nekretninama ove pljevaljske firme, čiji su osnivači Jovica Lončar i firma "Matenico LLC" sa sedištem u američkom gradu Delaveru, iza koje, kako su ranije mediji pisali, stoje Šarići.

Da je Peković izmirio obaveze prema banci svedoči da u listi nepokretnosti na imovini imovine "Mat company" nema hipoteke, kao i da u listi nepokretnosti nekretnina u vlasništvu Pekovića ili njegovih firmi registrovanih u Crnoj Gori, nije upisan nijedan novi teret.

Osim toga što je sa nekretnina Šarićeve i Lončareve firme banka skinula hipoteku, to je učinila i država Crna Gora, pa je očigledno da je "Mat company" izmirio i poreski dug. Peković je godinama unazad bio u prijateljskim odnosima sa Duškom Šarićem, a od prije tri ljeta su i kumovi.

Duško je venčao Pekovića na glamuroznom venčanju organizovanom u bečićkom hotelu "Mediteran".

Isti taj hotel, Peković je nakon svadbe, nedugo kasnije trgovao za osam i po miliona eura, nako što se na doboš našla imovina dotašnjeg vlasnika firme "Maestraltours", u koju je uveden stečaj.