Alen Smailagić
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Alen Smailagić

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Alen Smailagić, Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Član Golden Stejt Voriorsa, Alen Smailagić, ispričao je svoj razvojni put i sa kakvim životnim okolnostima se susretao.

PROČITAJTE JOŠ:

“U sendviču između zatvora sa minimalnim obezbeđenjem (u KPZ Padinska Skela se u prošlosti ’ležalo’ samo za lakša dela, prim.aut) i uflekane institucije za mentalno obolele (psihijatrijsko odeljenje bolnice Laza Lazarević), nalazi se otvoreni teren sa košarkaškim terenom. Rustem Smailagić, električar koji je radio sedam dana nedeljno kako bi se pobrinuo za suprugu i dvoje dece, tu je provodio pauze za ručak dok je sinu dodavao loptu. Posle nekog vremena, zatvorenici i psihijatrijski pacijenti – slobodni da tokom časova rekreacije šetaju po dvorištu – prišli bi terenu da gledaju džigljavog osnovca kako šutira“, počinje autor Konor Letorno tekst kojim pokušava da navijačima Golden Stejta predstavi srpskog centra.

Godine ratova ostavile su nekadašnju oazu kafića i noćnih klubova razorenom, kriminal je bio rasprostranjen dok je država pokušavala da se digne iz pepela. A 12-godišnjeg momka iz Koteža, koji je trenirao u Skeli, ponekad su čuvali baš – robijaši.

Alen Smailagić

AP Photo/Noah Berger

Alen Smailagić, Foto: AP Photo/Noah Berger

“Govorili bi mom ocu: ’Ostavi ga s nama, biće bezbedan’. Voleli su me, niko me nije dirao“, smeje se Smailagić dok uz pomoć prevodioca razgovara o počecima na periferiji Beograda.

Mesec dana pre 19. rođendana čeka ruki sezonu u Golden Stejtu, mada se prošle nedelje povredio zbog čega će propustiti njen početak. Jasno je da neće imati veliku minutažu, ali ima veliku budućnost, uverava Aron Majls, koji u Santa Kruzu, razvojnom timu Golden Stejta, individualno radi sa igračima.
“Da je na koledžu on bi bio brucoš. Ali reći da ima svetlu budućnost – to bi bilo potcenjivanje njegovih mogućnosti“, kaže Majls.

Evropa može da strahuje, Real doveo SALAHA! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 11.10.2019. 13:46 Kakvo pojačanje! Real Madrid, Foto: (AP Photo/Paul White) Posle četri godine provedene u NBA ligi, 33-godišnji centar Salah Mežri vratio se u Real Madrid! Ovaj Tunižanin je proveo četri sezone U Dalas Maveriksima, a sezonu 2015/16 je proveo u razvojnom timu Teksas Ledžends.

I ostali u klubu dobro znaju koliki je potencijal Smailagić. Kad je sredinom septembra u restoranu morske hrane prišao predsednik Golden Stejta Riku Veltsu da se predstavi, ovaj se nasmejao i rekao: “Znam ja ko si“. Voriorsi su, otkriva Letorno, 206 centimetara visokog krilnog centra pratili više od dve godine.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Kolarov posle utakmice Srbije i Paragvaja