Šejn Larkin
AP Darko Vojinovic
Šejn Larkin, Foto: AP Darko Vojinovic

Dilema je trajala skoro dva meseca otkako se prvi put pojavila naznaka informacije da bi Šejn Larkin mogao da zaigra za reprezentaciju Turske. Dileme više nema, američki košarkaš, najbolji igrač Anadolu Efesa, potvrdio je da je prihvatio tursko državljanstvo i da će braniti boje te zemlje na narednim takmičenjima.

Larkin je najbolji igrač Evrolige ove sezone, a u petak uveče je i beogradska publika imala priliku da ga vidi na delu, u pobedi Efesa nad Crvenom zvezdom u Areni (85:78).

Samo dan kasnije Amerikanac je na društvenim mrežama objavio da je postao reprezentativac Turske.

„Čast mi je i ponosan sam što ću igrati za reprezentaciju Turske i što ću imati priliku da predstavljam ovu zemlju. Izuzetno sam uzbuđen i počašćen što ću nositi dres sa turskom zastavom na mojim grudima“, napisao je Larkin.

Amerikanac rođen u Sinsinatiju je 2018. godine član Anadolu Efesa, a pre toga je u Evropi igrao još za špansku Baskoniju.

Larkin će pokušati da sa Turskom stigne do plasmana na Olimpijske igre u Tokiju, pošto će sa svojim novim nacionalnim timom igrati na  kvalifikacionom turniru u Kanadi, a rivali u grupi biće reprezentacije Češke i Urugvaja.