Redžep Tajip Erdogan
Tanjug / AP
Redžep Tajip Erdogan

Tanjug / AP

Redžep Tajip Erdogan, Foto: Tanjug / AP

Kanter je kurdskog porekla i politički je aktivan protiv režima Redžepa Tajipa Erdogana. Zabranjen mu je ulazak u zemlju i zato NBA košarkaš ne može da viđa svoje najmilije.

"Zdravo mama. Danas je 'Dan majki', tvoj dan. Prošlo je šest godina od kada ti nisam video lice, čuo glas, od kada nisam okusio tvoju divnu hranu i šest godina od kada ti nisam rekao da te volim. To je verovatno i najteže što mi pada. Nadam se da si sigurna uz tatu. Nadam se da nisi ljuta na mene. Znam šta sam napravio našoj porodici, ali sam morao to da uradim, jer pokušavam da odbranim demokratiju, slobodu i ljudska prava. Ne smem da ćutim, čak i ako to zahteva žrtve," poručio je turski košarkaš, proglašen za saradnika terorista. Poznato je da je u kontaktu sa Fetulahom Gulenom koga je Turska optužila za pokušaj puča pre četiri godine. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

I LOVE YOU AND I MISS YOU MOM ❤️ Stay strong ? #HappyMothersDay ? You are my TRUE HERO.

A post shared by Enes Kanter (@eneskanter11) on May 10, 2020 at 9:52am PDT

 

"Imam tvoju sliku u telefonu, to mi je najvrednija stvar u životu. Izmami mi osmeh na lice, naročito posle utakmica. Mnogi igrači idu kod svojih majki i govore im koliko ih vole. Ja uzmem telefon, vidim tvoju sliku i to me učini srećnim, jer znam da si ti uvek uz mene. Znam da se moliš za mene. Znam da je tvoj san bio da dođeš na neku od mojih utakmica i da navijaš za mene. Ne brini, obećavam ti da će se to desiti. Poslednje što želim reći ovde je da ustanete i zagrlite svoje majke i kažete im koliko ih volite, jer nikad ne znate kada će doći trenutak da to ne možete da uradite. Čuvajte svoje majke kao najvažniju stvar u životu. Nadam se da je ovo poslednji video koji snimam ovim povodom," tužno je zaključio Kanter.