Panatinaikos - Real Madrid, Evroliga
Evroliga
Panatinaikos - Real Madrid, Evroliga

Evroliga

Panatinaikos - Real Madrid, Evroliga, Foto: Evroliga

Košarkaši madridskog Reala postali su prvi učesnici predstojećeg fajnal-fora Evrolige, koji će biti održan u Vitoriji od 17. do 19. maja. Oni su trijumfovali u Atini protiv Panatinaikosa sa 89:82 i ovu četvrtfinalnu seriju dobili sa maksimalnih 3:0 u pobedama, posle dva trijumfa i u Madridu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rudi Fernandez i Fakundo Kampaco (10 asistencija) su sa po 16 poena predvodili Real do pobede u večerašnjem meču, a pratio ih je Tejlor sa 13 poena i šest skokova. Kalates sa 17 (7 asistencija) i Lodžeski sa 16 poena bili su najefikasniji kod Atinjana.

U trećoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige, Fenerbahče je kao gost savladao košarkaše Žalgirisa sa 66:57 i poveo sa 2:1 u pobedama.

Marko Gudurić je sa 17 poena (3/7 za tri) bio najefikasniji u ekipi Fenerbahčea, dodao je i tri skoka, a pratio ga je Jan Veseli sa 10 poena. Nikola Kalinić je ovaj meč završio sa dva poena, tri skoka i jednom asistencijom.

U poraženom timu Žalgirisa najefikasniji bivši košarkaš Crvene zvezde Nejt Volters sa 15 poena i on je kod domaćih bio jedini sa dvocifrenim učinkom.

Četvrta utakmica Žalgirisa i Fenerbahčea igra se u četvrtak, takođe u Kaunasu. Ako Fenerbahče opet trijumfuje, plasiraće se na F4.