KK Partizan
KK Partizan
KK Partizan

KK Partizan

KK Partizan, Foto: KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Primorske u polufinalu ABA Superkupa. Primorska je u četvrtfinalu iznenadila velikog favorita Zvezdu, ali nisu mogli da ponove iznenađenje.

Obe ekipe su sjajno šutirale za 3 poena (preko 40%), slovenačka ekipa je skupila 3 skoka više (23:26), ali iako je vodila u većem delu utakmice nije uspela da odgovori na sjajnu igru crno-belih u finišu utakmice. 

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rašon Tomas sa 19 poena i 11 skokova, a pratili su ga Gordić sa 14, odnosno Birčević i Mozli sa po 12 poena, dok je Zagorac ubacio 11. Kod Primorske Holt je ubacio 17, Jagodić Kuridža 16, a Čakarun i Šiško 12 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Rašon Tomas sa 19 poena i 11 skokova, a pratili su ga Gordić sa 14, odnosno Birčević i Mozli sa po 12 poena, dok je Zagorac ubacio 11. Kod Primorske Holt je ubacio 17, Jagodić Kuridža 16, a Čakarun i Šiško 12 poena.

PartizanPrimorska

Dvorana: Dražen Petrović (Zagreb)

Sudije: Koljenšić, Majkić, Šundić

Partizan: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Parahovski, Jaramaz, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Pejners, Mozli.

Primorska: Holt, Haris, Čakarun, Barič, Kosi, Lazić, Marinković, Hodžić, Jagodić Kuridža, Dimec, Šiško, Vončina.

PRVA ČETVRTINA

KK Primorska tamo gde je stala protiv Zvezde nastavila je protiv Partizana, otvorili su meč sjajno i poveli su sa 10:4, ali se Partizan brzo trojkom Zagorca vratio u egal i nije dozvolio slovenačkom timu da se odlepi.

Zatim je još jedan bivši igrač Megaleksa, Ognjen Jaramaz, pogodio otvoreno trojku za seriju od 8:0 i crno-beli su prvi put poveli na meču sa 12:10.

Efes osvojio Superkup Turske! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 27.09.2019. 08:46 - 27.09.2019. 09:12 Efes je bio bolji od Fenerbahčea sa 79:74. Efes pobednik Superkupa, Foto: twitter.com/AnadoluEfesSK Košarkaši Anadolu Efesa osvojili su prvi trofej u sezoni Superkup Turske pošto su pobedili Fenerbahče sa 79:74. Vasilije Micić, Nikola Kalinić i Vladimir Štimac pružili su solidnu partiju na ovom meču.

Zatim se videla rezultatska klackalica u kojoj se vođstvo smenjivalo neizmenično. Pogodio je trojku Birčević za 19-ti poen crno-belih, ali su trojkom i sjajnom kontrom odgovolili igrači Primorske pa su četvrtinu završili u vođstvu 19:22.

DRUGA ČETVRTINA

Slovenačka ekipa otvara trojkom ovu četvrtinu pa je Trinkijeri odmah zatražio tajm-aut. Holt svojim desetim poenom donosi prednost ekipi Primorske. 25:29. Ali se u nastavku dešava isto što i u prvoj deonici, nijedna ekipa ne uspeva da napravi osetniju prednost. Primorska je znala da povede sa najviše 3 poena, ali je polaganjem Birčevića Partizan na 3 minuta do kraja prvog poluvremena došao do izjednačenja, 37:37.

Zatim je šampion ABA 2 ubrzao igru i napravio seriju od 5:0 u samom finišu poluvremena, Volden je pogodio dva slobodna bacanja za Partizan pa se na odmor otišlo vođstvom slovenačke ekipe 43:48!

TREĆA ČETVRTINA

I ova četvrtina liči na dve prethodne. Igra se u mahovima. Birčević je neko ko je u centru pažnje igra Partizana, iako je Trinkjeri bio ljut na njega posle jednog faula koji je doveo do 2+1 situacije za Primorsku, on je vezao 5 poena za crno-bele i na taj način doveo svoj tim u egal, 60:60, da bi posle toga sjajnom kontrom beogradska ekipa povela posle dužeg vremena, 62:60.

Sjajna igra Partizana u 3. deonici koju crno-beli završavaju sa 23:14 i pred poslednju četvrtinu ulaze sa 4 poena prednosti, 66:62.

ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan serijom od 8:0 na startu poslednje deonice lomi meč, 76:65. Uzvraća Primorska, ali sjani Zagorac bitnom trojkom vraća crno-bele na sigurnu distancu, 81:73. Neverovatni Rašon Tomas sa 19 poena i 11 skokova vodi Partizan ka finalu ABA Superkupa, 85:74.

Ovde je sve rešeno, sjajna završnica igrača Partizana, 91:77.

BONUS VIDEO:

Milojević posle utakmice sa Voždovcem