Vasilije Micić
EPA/Sedat Suna
Vasilije Micić

EPA/Sedat Suna

Vasilije Micić, Foto: EPA/Sedat Suna

Vasilije Micić i njegov Anadolu Efes plasirali su se na završni turnir Evrolige koji će biti održan u Fernando Buesa Areni u Vitoriji.

PROČITAJTE JOŠ:

STRATEG PARTIZANA ZADOVOLJAN POSLE MEGE Trinkijeri: Zaslužili smo pobedu

BEZ IZNENAĐENJA U KLS Partitzan pobedio Megu za 6:0!

NOVICA PIŠE ISTORIJU CRNO-BELIH Veličković izbio na drugo mesto večne liste Partizana! (FOTO)

Anadolu Efes je preko Barselone došao do završnice Evrolige, a uz njih su u Vitoriju stigli i moskovski CSKA, Efesov gradski rival Fenerbahče, kao i branilac titule – Real iz Madrida.

Za srpskog plejmejkera Vasilija Micića ovo će biti drugi Fajnal For u nizu, pošto je na prošlogodišnjem završnom turniru učestvovao u dresu Žalgirisa iz Kaunasa, ipak ove sezone njegova uloga je bila znatno veća.

"Prve impresije su da nas čeka jedna utakmica kakve smo igrali tokom čitave sezone. Prošle godine smo imali visoka očekivanja iz razloga što je čitav tim bio veoma uzbuđen i malo smo izgoreli u toj želji. Mislim da ću ja lično biti smireniji i da ću moći timu da dam svoje najbolje izdanje", poručio je Vasilije Micić.

Prvu utakmicu na završnom turniru, Anadolu Efes će igrati protiv Fenerbahčea, pa će Micić i saigrači imati priliku da se revanširaju za prošlogodišnji poraz.

"Veoma sam uzbuđen a posebno zbog prošlogodišnjeg poraza od Fenerbahčea. Videli smo kako to izgleda kada se o vašoj sudbini odlučuje u tih 40 minuta, gubili smo dva poena u trećoj četvrtini prošle godine, a onda je Bobi Dikson ušao u seriju i pobedili su nas. Ove godine smo svesniji i znamo šta možemo da očekujemo. Oni su u fantastičnoj formi uprkos nekim povredama i takođe mi smo puni samopouzdanja i u sjajnoj formi i trudićemo se da to iskoristimo.", rekao je Micić.