Smrt, bolnica
Screenshoot Youtube
Smrt, bolnica, Foto: Screenshoot Youtube

Trener i fizioterapeut Anton Turković preminuo je u 61. godini posle borbe sa opakom bolešću. Tužnu vest objavila je srednja škola "Christ the King" iz Kvinsa gde je radio kao glavni kondicioni trener i fizioterapeut.

Smatra je da je Turković najviše pomogao Draženu Petroviću oko fizičkih finesa kako bi mogao da parira fizički jačim igračima.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Dražen je bio bolesnik koliko je želeo da trenira. U leto 1991. godine, kada je igrao za Nju Džerzi Netse, često je dolazio u Kvins kako bi radio sa mnom. Najviše smo radili na snazi, tj. eksplozivnosti, ali posebnim treninzima i na ravnoteži, stabilnosti te refleksima. Dražen je shvatio koliko će mu to koristiti u igri i često je, nakon odrađenog treninga u Netsima, treninge upotpunio nekim novim stvarima kod mene. Dražen je sa mnom dosta radio šutirajući na koš medicinkom, loptom koja je tri puta teža od one kojom se igra. S medicinkom smo često radili posebne vežbe jačanja prstiju vrteći je na svih pet prstiju u krug. Dražen je brzo shvatio moje reči kako je zadnji deo tela koji ispušta loptu – prsti šake. Ako imaš dovoljno jake prste te jake zglobove, povećaćeš preciznost - govorio je Anton Turković o legendarnom hrvatskom košarkašu.

Osim Petroviću, Turković je bio kondicioni trener i Lamaru Odomu, Omaru Kuku i drugim košarkašima iz NBA lige.