Preminuo čuveni trener i selektor o čijem zdravlju su brinuli Obradović, Vujošević, Šakota i Muta Nikolić!

V.Ž. | sport 2018-12-27 14:21:07 2018-12-27 14:21:07

Pepsi je bio jedan od osnivača kluba u kojem je bio gotovo 30 godina da bi 1999. bio iz njega praktično isteran.

Marko Metlaš

Velika tragedija za hrvatsku košarku koja je ostala bez jedno od legendi. Boško Božić zvani Pepsi, preminuo je u 67. godini života.

Božić je bivši selektor hrvatske reprezentacije koju je vodio na Eurobasketu 1999. godine i tada osvojio 11. mesto.

Pepsi je bio jedan od osnivača KK Zagreba, kluba u kojem je bio gotovo 30 godina da bi 1999. bio iz njega praktično isteran.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kroz njegove ruke su prošli neki od najboljih hrvatskih igrača poput Josipa Sesara i Dražena Anzulovića, a bio je veliki prijatelj i sa brojnim srpskim trenerima.

Tokom 2018. godine je uglavnom bio u Domu za stare i nemoćna lica na zagrebačkom Vrbiku u kojem se oporavljao od operacije kuka.

Takođe je imao i problema sa dijabetesom zbog čega je imao problema sa desnom nogom, a kako je ispričao u jednom od svojih poslednjih intervjua za "Večernji list", redovno se čuo sa Obradovićem i Vujoševićem u tom periodu.

- Sekretarica Dragica Poljak bila je kod mene, a oba su me Vrankovića pozdravljala posredno, a i slali su mi poruke. No, zato sam se čuo sa Željkom Obradovićem, Mutom Nikolićem, Draganom Šakotom te Duletom Vujoševićem, koji takođe ima izvesnih zdravstvenih problema - rekao je tom prilikom Božić.

Expand player
Pogledajte više