Kris Pol
EPA/Larry W Smith
Kris Pol

EPA/Larry W Smith

Kris Pol, Foto: EPA/Larry W Smith

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa su, iako lišeni pomoći Kevina Duranta, uspeli da završe seriju protiv Hjuston Roketsa sa 118:113 i plasiraju se u finale zapadne konferencije. Tamo ih čeka duel sa boljim iz duela Denver Nagetsa našeg Nikole Jokića i Portland Trejlblejzersa (ponedeljak, jedan čas posle ponoći).

Ovaj meč je bio pravi šuterski okršajk najvećih zvezda ekipe, iako nije tako izgledalo isprva. Stef Kari je odigrao plej-of poluvreme kakvo se ne pamti kada je u pitanju jedan MVP igrač. Plejmejker nije postigao nijedan poen u prvih 24 minuta igre, a u tom periodu je sav teret pao na pleća Kleja Tompsona (27 poena, od čega sedam trojki) koji nije posustao.

Ipak, u drugom poluvremenu je Kari uspeo da nadomesti slabu podršku ostalih startera Endru Bogut bez poena, Džerald Grin (osam poena), Andre Iguadala (17). Kari je svih svojih 33 poena postigao u druge dve četvrtine, a nakon susreta je Kari i objasnio kako se izborio sa ogromnim pritiskom.

- Ovakve večeri se ne dešavaju ako ne verujete u sebe - iskren je Kari.

Sa druge strane je Džejms Harden nanizao 35 poena (osam skokova i pet asistencija) i to u momentima kada je njegov tim pokušavao da se vrati u susret. Za razliku od nekih ranijih susreta, kada je bio nevidljiv u završnici (za osam minuta znao da postigne samo jedno polaganje), "Brada" je ovog puta preuzimao odgovrnost, ali mahom prekasno. Postigao bi dvojku, a onda Tompson trojku kojom se otišlo na 112:107 na 24 sekundi do kraja.

Kari pogađa bacanja, pa Harden trojku, ali je onda as Hjustona napravi grešku zbog koje mnogi osporavaju šanse da jednog dana dođe do prstena. Driblao je sebi u nogu, pa je pri rezultatu 116:110 (12,3 sekunde do kraja) izgubio loptu, ali i potopio nade Hjustona da može u finale konferencije. Kris Pol mu je bio velika podrška sa 27 poena, ali ni igrač koji je prošle sezone propustio duel ovih timova zbog povrede nije uspeo da preokrene duel.

POBEDA U SENCI POVREDE Pejdžu polomljen nos u Novom Pazaru!

Meč u Teksasu je iz prvog reda posmatrala i Emilija Klark, glumica koja tumači ulogu Deneris Targarjen u seriji "Igra prestola". Ova junakinja je poznata kao "majka zmajeva", "lomiteljka lanaca", a analogijom od sinoć i "ljubiteljka koševa". Klarkova je bila odlično raspoložena, što možete videti na ovom video snimku:

Posebno je zanimljiva statistika koja govori da je od poslednjih pet plej-of sezona u čak četiri navrata Golden Stejt završavao odiseju Hjustona u doigravanju. Dva puta u finalu konferencije (2015. i 2018), dva puta u polufinalu (2017. i 2019) i jednom već u prvoj rundi (2016).