Kobi, Vanesa Brajant
EPA/Ettiene Laurent
Kobi, Vanesa Brajant, Foto: EPA/Ettiene Laurent

Udovica NBA legende Kobija Brajanta Vanesa obratila se javnosti povodom izbora nekadašnjeg košarkaša Los Anđeles Lejkersa u Nejsmitovu Kuću slavnih i izjavila da je to dostignuće vrhunac njegove velike karijere.

Ranije u subotu objavljeno je da će Kobi biti jedan od ljudi koji će biti uvedeni u Kuću slavnih, a osim njega, ta čast će biti ukazana i njegovim dugogodišnjim rivalima Kevinu Garnetu i Timu Dankanu.

"Sve što je ostvario u svojoj karijeri vodilo je do ovog trenutka. Jasno je da bismo svi želeli da je ovde, da sa nama proslavi izbor. Neverovatno smo ponosni na njega i malu nam utehu daje činjenica da će biti stanovnik kuće slavnih u 2020. godini", izjavila je Vanesa Brajant za američki ESPN.

"Ne postoje reči koje bi mogle da opišu šta je Kobi značio za Lejkerse. On je nezapamćen pobednik i šampion i čitavu karijeru je posvetio košarci. Niko nije imao takvu sirovu želju za nadmetanjem i niko više ne zaslužuje da mu se oda počast i da se uspomena nalazi na ovom mestu – među najvećima koji su ikada igrali ovu igru", izjavila je vlasnica Los Anđeles Lejkersa Džini Bas.

Američki košarkaš je pet puta bio šampion NBA, četvrti je po broju postignutih poena u NBA istoriji, a čak 18 puta je učestvovao na Ol-star utakmici.

Brajant je 26. januara poginuo u padu helikoptera, a na tom letu bila je i njegova ćerka Džijana, koja je takođe izgubila život u toj tragediji.