Potencijalni reprezentativac Srbije i Hrvatske mogao da bira za koga će igrati, njegova odluka je ŠOKANTNA! (VIDEO)

alo.rs/M.D. | sport 2019-05-20 16:08:29 2019-05-20 16:08:29

Slučaj Mirotić v2

youtube/ EUROLEAGUE BASKETBALL

MVP Evroliginog turnira za juniore, Mario Nakić, rođeni Beograđanin i otac čuvenog bivšeg hrvatskog košarkaša, je odlučio da ne igra za reprezentaciju Srbije, niti Hrvatske.

Sin Iva Nakića, nekadašnjeg košarkaša Partizana, veoma je blizu odluke da igra za Španiju, pošto nastupa za Real Madrid još od sezone 2015/2016.

Mario Nakić nastupa na pozicijama dva i tri, a ove sezone je blistao, pogotovo u finalu ANGT turnira Evrolige na komp je i zasluženo osvojio titulu MVP, sa 33 poena uz indeks korisnosti od 41. Oni su u finalu pobedili Megu Bemax. 

O kakvom se talentu radi govori i podatak da je upisao i najveći indeks korisnosti u istoriji ovog finala, a rekord je držao igrač Mege Bemaksa, Goga Bitadze, koji je pre dve sezone imao indeks 38. Oborio je i rekord Milana Mačvana po broju datih poena, on je za FMP postigao 28 poena 2007. godine.

Ovaj rođeni Beograđanin je igrao u mlađim kategorijama u Zemunu i Partizanu, a sada pruža odlične partije u dresu "kraljevskog kluba", a kako stvari stoje krenuće putem Nikole Mirotića koji je izabrao da igra za Španiju! 

 

Expand player
Pogledajte više