Kobi Brajant
AP Photo/Jae C. Hong
Kobi Brajant

AP Photo/Jae C. Hong

Kobi Brajant, Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Od dana kada su ga Šarlot Hornetsi trejdovali za Vlada Divca, Brajant je znao samo za Lejkerse.

Doneo im je pet prstena za tih 20 godina, ubacio 81 poen u "Stejpls centru", iznova i iznova bio najbolji kada je najviše bilo potrebno.

Pri kraju karijere morile su ga ozbiljne povrede, jedna za drugom su se nizali, primoravši ga da se oprosti od jedine stvari za koju je znao u svom životu.

Krcat "Stejlps" je bio i poslednji put. Kraj Brajantove oproštajne turneje. Šakil O' Nil, Dejvid Bekam, Džek Nikolson u prvim redovima, Snup Dog na tribinama. Sve su oči bile uprte u njega, što on najviše i voli.

"Čitavu karijeru su mi pričali da dodajem, danas nije bilo tako", našalio se Kobi u govoru posle utakmice. Svaka je bila njegova i on je otišao onakav kakvim smo ga uvek znali. Ubojit, nezaustavljiv, lukav, rešen. 

Juta Džez se u tom momentu borila za plej-of, tako da su bili vrlo rešeni da trijumfuju. Unosili su se Brajantu u lice, jurili ga po terenu, a on je trpao sa svih strana.

Na sredini poslednje deonice gosti iz Solt Lejk Sitija su vodili 94:84, a onda je "čiča" uzeo loptu. Tad je bio na 45 poena. Vezao je 15 poena, na svojim leđima nosio čitav tim poslednji put. Usledio je preokret u režiji "Crne mambe", gledaoci nisu mogli da veruju čemu svedoče. 

Ubacio je 60 i otišao u legendu. Ovacije su se orile "Stejplsom" posle čuvenog govora i "Mamba out" za kraj.