Jusuf Nurkić
Tanjug Steve Dipaola
Jusuf Nurkić

AP Rick Bowmer

Jusuf Nurkić, Foto: AP Rick Bowmer

Jusuf Nurkić, košarkaš Portland, pričao je za "Atletik" o prijateljstvu sa Demijanom Lilardom. Košarkaš iz Bosne i Hercegovine priznao je da je bio u lošem stanju kada je bio trejdovan iz Nagetsa u Blejzerse.

Nurkić je u Denveru izgubio mesto startera zbog Nikole Jokića i ubrzo je bio poslat u Oregon, pošto nije bio zadovoljan ulogom u timu.

"Bio sam u lošem stanju kada sam došao. I u košarkaškom, ali i životnom smislu. Sve je nekako išlo u pogrešnom smeru, a borio sam se za mesto u NBA i smatrao sam da pripadam tu", rekao je Nurkić i nastavio:

"Dejm mi je tada prišao i rekao: 'Da li želiš ovo? Ako želiš, uradi onda to na svoj način'. To je bio najbolji trenutak u mom životu. Lilard je nešto najbolje što mi se desilo u dosadašnjem delu karijere".

Nurkić je u Portlandu postao neizostavni šraf, a sada se nalazi u procesu rehabilitacije i uskoro ćemo ga ponovo gledati na terenu.

"Lilard je čuo kako imam 'loše navike', znate, dosta toga se pisalo. Ali, on mi je rekao: 'To sada nema nikakve veze'. Osećao sam da on više brine o meni, nego što bi ja sam trebalo".

Nurkić priznaje da je u tom "lošem periodu u životu" stalno tražio izgovore.

"Nastavio sam da tražim izgovore. Govorio sam stvari koje ne bi trebalo i Dejm je jednom prilikom došao rekavši mi: 'Iskreno, ne zanimaju me tvoji izgovori, ne zanimaju'. Pričao mi je kako uvek moram da budem odgovoran".

I sam Lilard je priznao da ga je više puta kritikovao.

"Sećam se našeg prvog razgovora u svlačionici. Prvi put kada sam čuo da traži izgovore, morao sam da mu kažem. Mislim da je bio dosta nezreo kada je došao u Portland", rekao je Dejm.

Nurkić je od 2017. godine član Portlanda, prethodne godine igrao je sjajnu košarku, ali je doživeo težak prelom noge i na teren bi trebalo da se vrati u februaru 2020.