Đorđević, Ražnatović
Alo/Marko Metlaš
Miško Ražnatović

Blic/Marko Metlaš

Miško Ražnatović, Foto: Blic/Marko Metlaš

Košarkaška reprezentacija Srbije doživela je letos krah na Svetskom prvenstvu u Kini, završila je tek na petom mestu. Miško Ražnatović, vodeći evropski menadžer, nije želeo mnogo da ulazi u analizu kraha, ali je pošteno iskritikao bivšeg selektora Aleksandra Đorđevića.

- Ne bih da ulazim u detalje i da pravim preterano stručnu analizu razloga kraha i osvajanja tek petog mesta zato što se time nije bavio niko drugi, pa neću ni ja. Ipak ću reći nekoliko stvari koje su bile pogubne po nas. Iz mog ugla, a smatram se i te kako stručnim, previše kompromisa napravljeno je oko sastava tima, što je dovelo do potpuno neadekvatne strukture ekipe sa svega četiri beka. Dalje, dokrajčila nas je činjenica da je potpuno izostala ključna maksimalna i strateški osmišljena upotreba naših najboljih igrača - mislim na Jokića, Bjelicu, Micića, a verovatno i Milutinova. No, to je prošlost, iako ostaje žal za nikada lakše dostižnim svetskim zlatom - kazao je za Sport klub Ražnatović, koji je ovako pošteno iskritikovao bivšeg selektora Aleksandra Đorđevića.

Aleksandar Đorđević

ALO Foto: Marko Metlas

Aleksandar Đorđević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Italija će biti glavni rival Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Beogradu narednog leta. Ražnatović smatra da će taj duel verovatno odlučiti o putniku u Tokio.

- Smatram da Srbija ima ogromnu prednost nad Italijom u kvalitetu tima, a ta razlika pogotovo je uočljiva i značajna ispod koša. Uostalom, to se videlo i prošlog leta kada je Srbija više puta pobedila Italiju bez napora, iako naš nacionalni tim nije ni izgledao, a ni igrao dobro. Ako na sve to dodamo i prednost domaćeg terena, zaista mislim da se pitanje pobednika uopšte ne postavlja.

Smatra da je Igor Kokoškov sjajno rešenje na klupi orlova.

- Igor je sjajno rešenje i drago mi je što je uspeo da dobije saglasnost svog kluba i NBA lige za prihvatanje tog posla. To ni najmanje nije jednostavno. Stil igre će svakako zavisiti od igrača koje bude imao na raspolaganju, tako da nije moguće odgovoriti generalno na to pitanje. Ne verujem da će se stil igre u prozorima podudarati sa stilom igre na kvalifikacionom turniru, imajući u vidu potpuno različite sastave ekipe.