Dvajt Hauard
Photo by Richard Shotwell/Invisi
Dvajt Hauard

Photo by Richard Shotwell/Invisi

Dvajt Hauard, Foto: Photo by Richard Shotwell/Invisi

Pobuna u NBA ligi! Nedavno je Kajri Irving izjavio da se protivi planovima lige da se NBA sezona nastavi, kao i da lobira kod kolega da bojkotuju takmičenje kako bi na taj način protestovali protiv rasizma. Sa njim se slaže i Dvajt Hauard.

- Apsolutno se slažem sa Kajrijem – ono što nam sada nije potrebno je zabava. Samo će skretati pažnju sa protesta. Iskreno, ništa ne bih voleo više nego da osvojim svoju prvu titulu u NBA, ali jedinstvo mog naroda je veće od toga. Ovo je retka prilika da se pre svega koncentrišemo na svoje porodice – retko imamo toliko vremena na raspolaganju - izjavio je centar LA Lejkersa.

- Evropski kolonizatori su nam oduzeli istoriju i sada moramo da sagradimo sve iznova, a to kreće iz porodice. Što ima manje skretanja pažnje drugim stvarima, to više vremena možemo da uložimo kako bismo ponovo otkrili sebe. Nema košarke dok se ovo ne reši - rekao je 34-godišnji centar.

Hauard je u NBA od 2004. godine, kad je direktno iz srednje škole došao u NBA kao prvi pik drafta. U međuvremenu je osam puta bio učesnik Ol-star duela, pet puta je bio član idealne NBA petorke, ali nikada nije bio šampion. Pre drugog dolaska u Lejkerse, za koje je nastupao i u periodu od 2012. do 2013. godine, nastupao je za Orlando, Hjuston, Atlantu, Šarlot i Vašington.