Po Gasol
EPA/TONI ALBIR
Po Gasol, Foto: EPA/TONI ALBIR

Nije kraj karijere - Pau Gasol je i zvanično ponovo član Barselone, kluba iz kog se pre više od 20 godina otisnuo u NBA ligu. Poslednja sezona Gasola u dresu Barselone je bila 2000/01, kad je zajedno sa sadašnjim trenerom Barselone, Šarunasom Jasikevičijusom, osvojio duplu krunu u Španiji. Igrao je za Barselonu od 1999. do 2001. godine, a kasnije proveo 18 sezona u NBA.

Gasol je sa čelnicima Barselone potpisao ugovor do kraja sezone, posle čega će odlučiti da li će u penziju, ili će odigrati još jednu sezonu. 

I pre dolaska Gasola Barselona je bila apsolutni favorit za osvajanje Evrolige, a sad se čini da su šanse rivala da ih ugroze smanjene na promile. 

U prebogatoj karijeri Pau Gasol je prvo sa Barselonom osvojio sve domaće trofeje, dok je u NBA ligi dva puta bio šampion sa Lejkersima, bio je Novajlija godine 2002, šest puta je igrao na Ol staru. Sa reprezentacijom Španije je bio i svetski i evropski prvak. Upravo mu je reprezentacija bila jedan od motiva za dolazak u Barselonu, jer želi da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju prethodnog leta.

PROČITAJTE JOŠ: