Partizan
Alo/M.Metlaš
Partizan

Alo/M.Metlaš

Partizan, Foto: Alo/M.Metlaš

Partizan je u meč sa Zenitom, kojeg je pre mesec dana tukao u Beogradu sa 89:82, ušao oslabljen zbog povrede Radeta Zagorca.

Nije nam poznato od čega je napravljen magični štapić koji koristi Andrea Trinkijeri, ali novi trener Partizana je u Sankt Peterburgu, prkosnije nego inače naredio svojim izabranicima totalni napad.

Andrea Trinkijeri

Alo/M.Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/M.Metlaš

Želeo je da nastavi pobednički niz na klupi crno-belih, što su i te kako dobro shvatili Pejdž, Lendejl i ostali.

U prvom poluvremenu Partizan je imao uspona i padova, ali nijednog momenta nije gubio rezultatski priključak. Imali su crno-beli i "+9", ali se na odmor ipak otišlo s rezultatom 44:40 za goste iz Beograda.

Partizan

Alo/M.Metlaš

Partizan, Foto: Alo/M.Metlaš

Usledila je šokantna i razočaravajuća treća deonica u kojoj je Partizan postigao samo 10 poena, pa je Zenit konstantno vodio.

Početak poslednje četvrtine obećavao je samo debakl Partizana. Zenit je preko Karaševa i Truškina pre svih napravio čudesnu seriju 11-0 koja je odredila pobednika.

Andrea Trinkijeri

Alo/M.Metlaš

Andrea Trinkijeri, Foto: Alo/M.Metlaš

Međutim, crno-beli su nekako smogli snage da se vrate u igru, te su serijom 12-4 prišli na 73:66. Pojavio se tračak nade.

Vanja Marinković pogodio je trojku i "-4" više nije bio nenadoknadiva stvar. Aleksej Nikolić potom pogađa oba bacanja (73:71), ali crno-beli puštaju Karaševa i tu je priči došao kraj.