KK Partizan
Aleksandar Dimitrijević
KK Partizan

Aleksandar Dimitrijević

KK Partizan, Foto: Aleksandar Dimitrijević

To znači da je Partizanu onemogućeno igranje u Evrokupu, za koji je dobio poziv, dok je Mega Leks ranije odustao od učešća u ovom takmičenju.

Kako se navodi u saopštenju, ako neki klub potpiše sporazum sa ECA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski će biti suspendovan iz članstva u KSS-u.

- U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan - dodaje se u saopštenju.

KSS je, takođe, odlučio da povuče podršku Jadranskoj ligi, u slučaju da regionalno takmičenje prihvati uslove Evrolige, koji su "u suprotnosti sa stavovima FIBA".

- KSS ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima. U skladu sa tim, KSS će uputiti zahtev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara takmičenja kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima - piše u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

Komentari (4)

SRB IN

19.04.2016 19:49

Ма браво за КСС!!! Дотакли сте дно!!!!

strucnjak

20.04.2016 02:46

@SRB IN - Razbucati ABA-ligu i svako na svoju stranu. Ovo sto se radi je nenormalno. Moze u Euroligu a nemoze u Eurokup ??? Za FMP - Telekom sve moze, a Partizanu prete izbacivanjem iz KSS. Da bogda vam oduzeli organizaciju turnira za OI .

ZELJKO

19.04.2016 23:15

STA HOCE PARTIZAN?PROSLE GODINE JE ODUSTAO OD TOG TAKMICENJA A OVE SE NIJE NI PLASIRAO I JAUCU

ceca

20.04.2016 00:43

Posle svih ujdurmi i opraštanja duga C Zvezdi od 17 miliona evra KKPartizan koji je dugovao 3 miliona namerno je uništavan a trener proteran. U Fudbalu takođe, prodat je NIS ispod cene u zamenu za sponzorstvo CZ. zato treba da igraju Evrokup obavezno ili da istupe iz lige.