Partizanu zabranjen nastup u Evrokupu!

Beta | sport 2016-04-19 18:06:04 2016-04-19 18:06:04

Košarkaški savez Srbije doneo je odluku na sednici Upravnog odbora da je klubovima - članovima KSS dozvoljeno učešće u Evroligi, ali ne i u Evrokupu.

Aleksandar Dimitrijević

To znači da je Partizanu onemogućeno igranje u Evrokupu, za koji je dobio poziv, dok je Mega Leks ranije odustao od učešća u ovom takmičenju.

Kako se navodi u saopštenju, ako neki klub potpiše sporazum sa ECA ili uzme učešće u Evrokupu, automatski će biti suspendovan iz članstva u KSS-u.

- U tom slučaju, eventualna suspenzija će se odnositi na učešće u takmičenjima svih selekcija kluba koji je suspendovan - dodaje se u saopštenju.

KSS je, takođe, odlučio da povuče podršku Jadranskoj ligi, u slučaju da regionalno takmičenje prihvati uslove Evrolige, koji su "u suprotnosti sa stavovima FIBA".

- KSS ostaje pri stavu da je regionalno takmičenje korisno i potrebno za razvoj košarke na ovim prostorima. U skladu sa tim, KSS će uputiti zahtev za restruktuiranje regionalnog takmičenja i donošenje kalendara takmičenja kojim bi se omogućilo nesmetano održavanje nacionalnih prvenstava i regionalne lige, a imajući u vidu i obaveze koje proističu iz učešća klubova u evro takmičenjima - piše u saopštenju Košarkaškog saveza Srbije.

Expand player
Pogledajte više