KK Partizan KK Crvena zvezda
KK Partizan NIS
KK Partizan KK Crvena zvezda

KK Partizan NIS

KK Partizan KK Crvena zvezda, Foto: KK Partizan NIS

Možda Partizan nije započeo sezonu na sjajan način, možda je Zvezda u ovaj meč ušla sa perfektnim učinkom i sedam pobeda, ali derbi je derbi. Još jednom je potvrđeno da duel dva "večita rivala" utakmica za sebe. Sjajna košarka i drama do poslednjeg sekunda, a onda promašaj Milera-Mekintajera u poslednjem sekundu i pobeda crveno-belih za 8:0 u ABA ligi.

Ko će osvojiti ABA ligu ove sezone?

 

Praksa iz prethodnih sezona nastavila se i ovog ponedeljka u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu. Gledali smo igru u serijama i jednih i drugih, na kraju je Partizan bio taj koji je krenuo silno, ali se zaustavio baš na presudnom šutu i prepustio prvi trijumf u derbijima Zvezdi.

Partizan je u ovaj duel ušao sa četiri vezane pobede pod novim trenerom, a večeras je Filipovski doživeo i prvi poraz od kako je preuzeo klub iz Humske i to baš onaj najbolniji. Naravno da je ovaj meč bio "bitniji" crno-belima koji iz osam mečeva imaju svega četiri trijumfa, ali su na kraju ipak morali da čestitaju rivalu.

Zvezda je krenula furiozno, u prvih 10 minuta pogodila je čak šest trojki, ali je Partizan prodisao pre svega zahvaljujući skokovima u napadu Vila Mozlija i Rašona Tomasa koji su bili nerešiva enigma za goste pa je prednost od 12 poena crveno-belih brzo počela da se topi, čak je u drugoj deonici Partizan poveo, a onda ponovo pao i prepustio igru rivalu. 

Zvezda je na odmor otišla sa velikih 10 poena prednosti, a svega osam sekundi pre kraja druge deonice bilo je 4 razlike. Trojka Ročestija, a onda loša reakcija Partizana koštala ih je još jednog pogotka za tri poena, ovoga puta Voldena koji je bio baš motivisan protiv nekadašnjeg kluba.

Partizan je tek u završnici meča uspeo da uhvati priključak i to ozbiljan. Zvezda je išla i do maksimalnih 13 poena prednosti najviše zahvaljujući Džordanu Lojdu koji se probudio u drugom poluvremenu, a onda dozvolila rivalu da ima šut za pobedu. Do tada sjajni Makintajer mogao je da postane potpuni junak pobede Partizana, ali nije pogodio flouter sa penala pa je Zvezda odnela pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džordan Lojd sa 18 poena, dok je Volden dodao 16. Kod Partizana istakli su se Rašon Tomas sa 19, odnosno Mekintajer sa 15 poena.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 85:86  (19:22, 21:28, 25:24, 20:12)

Hala: Ranko Žeravica (Novi Beograd), Sudije: Sreten Radović, Matej Boltauzer, Sašo Petek

PARTIZAN: Miler-Mekintajer 15, Zagorac 12, Pejdž 6, Dangubić 8, Gordić 9, S. Janković, Veličković, N. Janković 3, Tomas 19, Trifunović, Mozli 13

CRVENA ZVEZDA: Ročesti 8, O´Brajant 9, Hol 5, Volden 16, Lojd 18, Davidovac 7, Lazić 6, Rit, Dobrić, Simonović, Jagodić- Kuridža 10, Teri 7

KRAJ!

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Mekintajer promašuje pobedu! Imao je šut sa penala košarkaš Partizana, ali nije pogodio i crveno-beli dolaze do trijumfa!

40. minut - Zagorac pogađa trojku za "minus jedan". Velika drama, još 30 sekundi do kraja.

40. minut - Važni poeni za Zvezdu, O'Brajant pogađa posle dodavanja Lojda. 

39. minut - Zvezda forsira trojke i maši, a Mekintajer pogađa oba penala i sada je samo koš razlike. Obradović zove tajm-aut.

38. minut - Pejdž vraća razliku na "minus šest", a onda Mekintajer pogađa oba penala i posle dužeg vremena Partizan na "samo" četiri poena zaostatka.

37. minut - Ročesti pogađa oba bacanja - 76:84.

36. minut - Lojd sada promašuje trojku, a Mozli zakucava. Partizan brzo stiže sa "minus 11" do vrlo lako dostižnih šest poena zaostatka. Lepo poentira O'Brajanta, a onda Pejdž brzo trči do koša i polaže.

35. minut - Trojka Lojda! Zvezda ima "plus 11". Na drugoj strani odmah uzvraća Tomas!

34. minut - Posle serije promašaja na obe strane Gordić pogađa oba slobodna bacanja.

33. minut - Nije uspeo prvi put da zakuca Teri pored Mozlija, ali jeste drugi put. Tajm-aut zove Filipovski. Zvezda ima dvocifrenu prednost.

32. minut - Poeni Mozlija sa penala za 67:75.

TREĆA ČETVRTINA:

30. minut - Nova trojka Zvezde, sada Davidovac poentira, a dugu dvojku na drugoj strani pogađa Mekintajer.

29. minut - Jagodić-Kuridža za tri! Zvezda opet na dvocifrenoj razlici, a onda Gordić brzo pogađa dvojku.

28. minut - Deveti i deseti skok na meču za Partizan u napadu, a onda faul nad Tomasom koji pogađa oba penala - 59:65, a onda na drugoj strani ofanzivan skok O'Brajanta i trojka Voldena.

27. minut - Serija sada Lojda, poeni u kontri i Zvezda ide ponovo na dvocifrenu razliku. Onda tri penala za Mekintajera nakon faula Lazića i sva tri puta siguran Amerikanac.

26. minut - Mekintajer poentira sa distance - 54:60. Nakon toga četvrti faul Zagorca, a Lojd pogađa trojku.

25. minut - Pogađa Lojd, ali brzo uzvraća Tomas.

24. minut - Nastavljaju se skokovi u napadu Partizana, već su ih skupili osam na meču, a onda Dangubić pogađa dvojku. Nakon toga promašuje trojku Lojd, a Zagorac kažnjava i Partizan dolazi na "minus šest".

23. minut - Lazić promašuje trojku, ali je pogađa na drugoj strani Tomas.

22. minut - Sada Volden za tri. Zvezda ima najveću prednost na meču - 43:56.

21. minut - Trojka Dangubića koji igra sa četiri penala! Na drugoj strani Lojd uz faul Tomasa. Amerikanac pogađa i dodatno bacanje.

KK Partizan KK Crvena zvezda

KK Partizan NIS

KK Partizan KK Crvena zvezda, Foto: KK Partizan NIS

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Kako je sada Zvezda vezala dve trojke u svega nekoliko sekundi. Prvo Ročesti, a onda Volden krade loptu i završava prvo poluvreme poenima za tri.

20. minut - Teri skulja sopstveni promašaj i pogađa. Onda pravi treći faul centar Zvezde, a Miler Mekintajer siguran.

19. minut - Gotovo dva minuta serije penala na obe strane. Teri pogađa jedno od dva bacanja za 38:42.

18. minut - Dangubić pravi četvrtu ličnu grešku. Davidovac pogađa oba bacanja - 35:39. 

17. minut - Prvi poeni za Davidovca i prednost Zvezde. Nakon toga promašena trojka Tomasa, a onda Lojd uz faul Dangubića koji je već skupio tri lične greške. Nakon toga glupost O'Brajanta nakon promašenog penala Lojda i sada i on ima tri penala. Dangubić pogađa jedno od dva bacanja.

16. minut - Povredio se sada Lengston Hol, jauknuo je Zvezdin plej nakon nezgodnog pada. Morali su saigrači da ga iznesu sa terena. Nadamo se da nije teža povreda u pitanju.

16. minut - Hol se sada prošetao do koša, ali brzo uzvraća Tomas. Hol onda nastavlja seriju, sada trojka za pet vezanih poena Amerikanca i novo izjednačenje - 33:33. Zvezda bukvalno ništa ne može da uhvati na svojoj polovini! Sada je Mozli izvukao faul nakon promašaja Zagorca.

15. minut - Prvi poeni na meču za Džordana Lojda - 29:28. Zvezda nakon toga dozvoljava još jedan, ko zna koji po redu već skok u napadu. Rašon Tomas fauliran nakon toga i siguran sa penala.

14. minut - Zvezda bez rešenja protiv Mozlija koji dolazi do novog skoka u napadu i novih poena.

13. minut - Mozli siguran sa penala za povratak na "minus jedan", a onda Gordić pogađa dugu dvojku za prednost Partizana po prvi put od početka meča.

12. minut - Mozli dolazi do poena, Obradović nije zadovoljan i zove tajm-aut - 23:24. Na drugoj strani sjajna kombinacija Hola i Terija i prvi poeni centra Zvezde.

11. minut - Drugu deonicu otvara Volden laganim poenima.

PRVA ČETVRTINA:

10. minut - Loše preuzimenje u odbrani Zvezde i Rašon Tomas pogađa uz faul. Promašio je dodatno bacanje. Nakon toga greška u napadu Zvezde i poeni Zagorca uz faul posle skoka u napadu. Pogodio je i dodatno bacanje za 19:22.

9. minut - Prvu trojku je promašio Volden, ali nije drugu - 11:22. Na drugoj strani stiže odgovor Gordića koji pogađa prvu trojku za Partizan.

8. minut - Pejdž nije pogodio trojku, ali je Mozli tu da skupi skok i zakuca za "minus osam".

7. minut - Zvezda ne planira da se zaustavi. Ročesti pogađa trojku! Pet trojki Zvezda u prvoj četvrtini. Rašon Tomas sa dva penala za 9:19.

6. minut - Ponovo Lazić za tri poena! Njegova druga trojka, a Zvezda po prvi put ima dvocifrenu prednost. Partizan smanjuje dvojkom Nemanje Dangubića.

5. minut - Branko Lazić za tri! Zvezda vodi 5:13 na početku meča. Crveno-beli šutiralu 3/4 sa linije 6,75.

4. minut - Rašon Tomas promašuje trojku, a onda Zagorac dolazi do skoka u napadu i prvih poena na meču. Odmah stiže odgovor O'Brajanta. Po pet poena njega i Jagodića Kuridže za ukupno 10 poena Zvezde.

3. minut - Nova trojka Zvezde. Džoni O'Brajant sada pogađa.

2. minut - Trojka Jagodića Kuridže koji serijom 5:0 donosi prvu prednost Zvezdi.

1. minut - Utakmica počinje poenima Nikole Jankovića posle odlične pik en rol igre. Na drugoj strani Jagodić-Kuridža za izjednačenje posle dva skoka u napadu.

21.00 - Počeo je večiti derbi!

20.52 - Sve je spremno za početak meča!

20.49 - Ekipa Partizana biće oslabljena neigranjem Erika Mike dok je Crvena zvezda kompletna.

20.26 - Dobre vesti stižu iz tabora Partizana. Markus Pejdž biće u sastavu crno-belih za ovaj meč iako se očekivalo da će propustiti duel protiv Crvene zvezde. Amerikanac sa srpskim pasošem igraće sa maskom zbog slomljenog nosa.

20.15 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen derbiju 8. kola ABA lige između Partizana i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa Novog Beograda.