Stefan Janković
Alo/V.Marković
Partizan - Cedevita, ABA liga

Alo!

Partizan - Mornar, ABA liga, Foto: Alo!

Četvrta četvrtina:

Bondža Si pogađa na startu poslednje deonice, ali Luković i Rebić u 32. minutu vraćaju meču epitet trilera - 57:57!

Sredina četvrtine bez koša, tačnije oko 80 sekundi. Lendejl gleda da proigrava, ali obe ekipe previše greše u realizaciji. Mornar u 35. minutu dolazi do drugog vođstva večeras - 60:59.

Potom Luković i Voler pogađaju, Mornar ima frapantnih 64:59!

Serija Barana 9-0 prekidaju Renfro i Gagić i na semaforu je 66:64 za Mornar minut i po pre kraja.

Usledio je foto-finiš i prilika da crno-beli s penala slave - Renfro na dve sekunde pre kraja jedno pogađa, drugo maši, ali Lendejl pravi let godine i uz ofanzivan skok donosi Partizanu pobedu od 75:73!

Neverovatna završnica, pogledajte!

Novica Veličković

Alo/M.Metlaš

Novica Veličković, Foto: Alo/M.Metlaš

Treća četvrtina:

Trojkaški start. Sane i Valer u roku od četrdesetak sekundi ubacuju dve trojke za samo "-3", ali tu je Renfro sa trojkom za Partizan. Nije se Renfro danas nešto naigrao.

Nikolić sredinom deonice vraća crno-bele na "+9", međutim i dalje nerešavaju problem sa razigranošću Volera.

Na srećum, ovaj košarkaš je i trošadžija u napadu, ali tu je i Rebić koji počinje da se razigrava (51:44). U 27. minutu drama - Mornar na osnovu grešaka odbrane Partizana prilazi na samo dva poena razlike! Do kraja četvrtine, crnogorska ekipa maksimalno podiže kvalitet igre i sada je 55:53.

Druga četvrtina:

Gagić je vladar parketa. I sa linije penala i pod koševima. Partizan ima 23:16, bolji je.

Izlazak Nikole Jankovića na parket ispraćen je ovacijama vrlo malo navijača Partizana. Vrlo brzo pravi faul, ali je i koristan u igri (28:22). Zagorac dominira u drugoj četvrtini.

Stefan Janković

Alo/V.Marković

Stefan Janković, Foto: Alo/V.Marković

Stefan Janković sredinom deonice menja Veličkovića i brzo beleži skok i poen. Drenovac i Luković na drugoj strani drže Mornar "u životu". Prva dvocifrena prednost Partizana u 19. minutu - 36:25. 

Drenovac i Rebić u finišu četvrtine hvataju rezultatski priključak za svoj tim (38:29).

Prva četvrtina:

Fanstastičan start Alekseja Nikolića i Stefana Jankovića koji su maltene sami postigli prvih 14 poena (14:8). Barani igraju prebrzo, pa im se prečesto dešavaju greške.

U 8. minutu Jankovića je zamenio kapiten Veličković koji odmah beleži poene i skok. Mornar se konsolidovao, uglavnom preko Volera (16:14).

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos meča Partizan - Mornar koji se igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu.

Partizan je odigrao jako dobar meč u Viljnusu protiv Ritasa i samo zahvaljujući manjku iskustva novog crno-belog tima, doživeli su poraz.

Trener Andrea Trinkijeri izjavio je da ekipa ne sme dozvoliti da ih crnogorski šampion ponovo "isprebija".

"Čeka nas duel sa ekipom koja nas je već jednom dobila i 'isprebijala' ove sezone. Da nam se to ne bi desilo ponovo, moramo odigrati sa daleko većom koncentracijom u odbrani i u napadu i shvatiti na koji način oni igraju", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.