Artsiom Parahuski
Tanjug/Antonio Calanni
Artsiom Parahuski

Tanjug/Antonio Calanni

Artsiom Parahuski, Foto: Tanjug/Antonio Calanni

* Rođen je 6. oktobra 1987. u Minsku

* Studirao je na američkim univerzitetima Južni Ajdaho i Redford

* U dosadašnjoj karijeri osvajao je titule državnog prvaka u Letoniji i Izraelu

Artsiom Parahuski je novi centar Partizana. Iskusni centar, koji iza sebe ima bogato evroligaško iskustvo, u redove crno - belih stiže iz litvanskog Ritasa za koji je nastupao u sezoni 2018/19. Snažni, 211 centimetara visoki centar, rođen je 6. oktobra 1987. u Minsku, a studirao je na američkim univerzitetima Južni Ajdaho i Redford.

Igra odbojku, pliva sa delfinima, vozi kvad i vodi sasvim normalan život! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 05.08.2019. 09:25 - 05.08.2019. 09:54 Film "Skok" sa Natašom Kovačević u glavnoj ulozi uskoro će imati premijeru. Nataša Kovačević, Foto: instagram.com/nacika7 * Rođena je 20. maja 1994. godine u Beogradu * U septembru 2013.

 

Svoju profesionalnu karijeru, Parahuski je započeo u Rigi, da bi potom igrao za italijanski Kantu, Budiveljnik iz Kijeva, turski Ešekšehir, Hapoel iz Jerusalima, Nižnji Novgorod, Uniks iz Kazanja, Makabi iz Tel Aviva i na kraju Ritas, u čijem se dresu minule sezone sastao sa ekipom Partizana tokom Top 16 faze Evrokupa.

U dosadašnjoj karijeri, Artsiom Parahuski je osvajao titule državnog prvaka u Letoniji i Izraelu, igrao finale VTB lige i osvajao nacionalni kup u Izraelu i Litvaniji, gde je prošle sezone proglašen i za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. Takođe, u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu, „Art“ Parahuski je bio najbolji skakač NCAA.

PROČITAJTE JOŠ:

Evroligaško iskustvo, Parahuski je stekao braneći boje Nižnji Novgoroda, Uniksa i Makabija.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...