Nemanja Nedović
BC Panathinaikos
Nemanja Nedović

BC Panathinaikos

Nemanja Nedović, Foto: BC Panathinaikos

Iako je CSKA izgubio u Beogradu od Crvene zvezde, to nije uticalo na moral Armejaca.

CSKA je Panatinaikos savladao rezultatom 89:83 i ovaj trijumf mogao bi izuzetno da znači ekipi Dimitrisa Itudisa na polju samopouzdanja pred gust raspored u narednim sedmicama. Vil Klajburn ponovo je bio presudni faktor Armejaca sa 15 poena, na šta je dopisao sedam uhvaćenih lopti.

Formu je počeo da podiže i Nikola Milutinov koji je skupio po šest poena i skokova za 15 minuta na parketu, dok je na drugoj strani blistao još jedan srpski reprezentativac Nemanja Nedović. Još jedna rafalna paljba nove zvezde atinskog velikana nije se završila pobedom, ali Nedović je na kraju skupio 19 poena uz 4/5 sa distance za dvadeset osam i po minuta na parketu.

Panatanaikos - Baskonija

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Panatanaikos - Baskonija, Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Ipak, nije bilo toliko interesantno koliko rezultat pokazuje, PAO je na kraju uspeo samo da spreči bruku, jer je rezutlat išao i do 20 razlike za CSKA. Na kraju 83:89.

U derbiju kola, Real je jedva izvukao pobedu u Kaunasu u očekivanom ''teksaškom obračunu''. Magični centar Reala Tavares je stao na 22 poena, dok je kod Litvanac najefikasniji bio Vokap. Igrači iz Kaunasa ipak nisu mogli više od časnog poraza 83:89.

Evo svih današnjih rezultata:

Fenerbahče - Himki 83:71

/Edi 16 - Miki 19/

Žalgiris - Real Madrid 90:93

/Vokap 18 – Tavares 22/

Bajern - Crvena zvezda 74:59

/Boldvin 15 - O'Brajant 17/

Panatinaikos - CSKA 83:89

/Nedović 19 - Klajburn 15/

Valensija - Olimpija Milano 86:81

/Van Rosom 21 - Hajns 13/

PROČITAJTE JOŠ: