Đordi Bertomeu
Alo Vladimir Markovic
Evroliga Logo

euroleague.net

Evroliga Logo, Foto: euroleague.net

Panatinaikos je na korak od odluke da napusti Evroligu i preseli se u FIBA Ligu šampiona! Šestostruki prvak Evrope najozbiljnije razmišlja da se preselio u FIBA Ligu šampiona, izjavio je Dimitris Janakopulos. Vlasnik Panatinaikosa je saopštio da je njegov klub na korak od toga da odluči da napusti "privatno takmičenje u vlasništvu Đordija Bertmeua". Janakopulos je optužio Bertomeua da je upropastio Evroligu i da ucenjuje njegov klub godinama. 

- Evroliga je dostigla nultu tačku i svi su svesni da je Đordi Bertomeu direktan krivac za ovakvo stanje. Klubovi nemaju nikakav profit od takmičenja, koje je potpuno neisplativo. Makabi, Panatinaikos i Olimpijakos su tri kluba koji ovakvu Evroligu održavaju u životu. Naš klub je u Evroligi pretrpeo najstrašnije nepravde prethodnih godina, a uz sve to smo doživeli da nas Đordi Bertomeu ucenjuje. FIBA Liga šampiona je takmičenje u ekspanziji koje će za dve godine obrisati Evroligu ovakvu kakva je. 

Vlasnik Panatinaikosa je dodao da je njegova porodica u klub za poslednjih tridesetak godina uložila 372 miliona evra. Janakopulos je dodao da klub praktično nema nikakve prihode od učešća u Evroligi i da to takmičenje ne donosi nikakav profit. 

- Dao sam klub na prodaju za 25 miliona evra. Konačnu odluku o očešću u Evroligi ili FIBA Ligi šampiona ostaviću novom vlasniku, ako se neko javi da preuzme klub do 20. juna. Ukoliko ne prodam klub, i ako se ja budem pitao za budućnost, Panatinaikos neće igrati u Evroligi! - zaključio je Janakopulos burnu konferenciju za medije.