KK Partizan
Marko Metlaš
KK Partizan

Marko Metlaš

KK Partizan, Foto: Marko Metlaš

Prvi čovek Evrolige, Đordi Bertomeu je otkrio da se još uvek ne razmišlja kome će udeliti pozivnici za Evroligu dok se ne završe svi šampionati u Evropi!

PROČITAJTE JOŠ:

IGRALI SA FINALISTOM LIGE ŠAMPIONA A SADA SE MUČE U DRUGOJ LIGI! Došao na trening sa štapom za pecanje da bi ulovio fudbalske talente, a onda je usledila brutalna prozivka! (FOTO + VIDEO)

"ČOVEČE, ZAROBLJENI SMO U SOBI SA SVIMA" Prdnuo u studiju pored atraktivne plavuše i izazvao gađenje svih gostiju! (VIDEO)

NEROAZURI DOBIJAJU NOVOG ŠEFA Inter na kraju sezone otpušta Spaletija i dovodi NJEGA!

 

Bertomeu je nagovestio ko može da očekuje pozivnicu za najelitnije evropsko takmičenje. Ona će otići sasvim sigurno u "košarkašli zemlju".

U Partizanu se nadaju da će baš oni učestvovati u sledećoj sezoni Evrolige, ali nisu jedini kandidati. Pozivnicu željno iščekuju dva kluba VTB lige, Nižnji Novgorod i Himki koji do mesta u eliti mogu u zavisnosti od dešavanja u VTB ligi.

Postoji i mogućnost da nemačka dobije još jednog predstavnika u Evroligi, iako se za nju smatra da nije košarkaška zemlja. Sasvim je moguće da će Alba dobiti pozivnicu, oni su poraženi u finalu Evrokupa od Valensije.

Crno-beli imaju konkurenciju i iz ABA lige! I Budućnost se nada pozivu uprkos porazu u finalnoj seriji od Crvene zvezde. Oni su bili učesnici ovosezonske Evrolige kao šampioni ABA lige prošče godine! Nisu se proslavili pošto su takmičenje završili na pretposlednjem mestu sa samo šest pobeda!