Nikola Jokić
AP
Nikola Jokić

AP

Nikola Jokić, Foto: AP

Mister tripl mek dabl! - ovo je urnebesni komentar Amerikanaca na fotografiju Nikole Jokića na kojoj se vidi da mu je ispao stomačić!

Nikola je pravo čudo prirode - ako bi se u jednačinu postavili mišićna masa, procenat masti i učinak na parketu, Somborac je ubedljivo najuspešniji NBA igrač svih vremena. Njegova konstitucija i dalje odskače od standarda u najjačoj ligi na svetu. Međutim, to mu nimalo ne smeta da je jedan od najboljih centara.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Jokić je i ovog leta žestoko radio na fizičkoj spremi, zbog toga je propuštao reprezentativne obaveze, ali nije uspeo da se dovede u savršeno stanje. Ima tu poneki kilogram viška, procenat masti nije baš zadovoljavajući, ali sve to padne u drugi plan kad se pogledaju brojke, a one su brutalne - 17,7 poena, 9,8 skokova i 7,3 asistencije.

Nikola sada plaća danak iz detinjstva, kada je tamanio "džank fud", odnosno nije mogao da odoli bureku i gaziranim pićima.

Nikola Jokić

Printscreen

Nikola Jokić, Foto: Printscreen

- Pio sam oko tri litra "koka-kole" dnevno, bilo je to baš dosta. Nikad je nisam pio ujutru jer smo imali treninge, ali kad završim, išla je čaša za čašom. Nisam mogao da prestanem. Ipak, više ne pijem, poslednji put sam popio "koka-kolu" pre godinu i po dana, na letu za Denver - rekao je Jokić nedavno i priznao da u

Americi ne može da naleti na dobre ćevape, ali zato u frižideru uvek ima suvog mesa iz domovine.

Da nije sve u mišićima, dokaz je i Dvajt Hauard, nestvarno građeni centar Vašingtona, koji ima prilično lošije brojke od Nikole, a građen je za medalju.