Marko Jarić
Marko Metlaš/Alo!
Marko Jarić

Rajko Ristić

Marko Jarić , Foto: Rajko Ristić

Bivši reprezentativac SRJ i SCG bio je jedan od najboljih evropskih plejmejkera i nadvisio je ime svog oca Srećka, koga starije generacije pamte kao jednog od najboljih razigravača u Jugoslaviji.

Posle zlata u Indijanapolisu i pehara u Evroligi, Marko se uputio "preko bare". Draftovan je sa 30. mesta druge runde drafta 2000., ali je tek posle dve godine spakovao kofere.

Prvi tim bili su mu Los Anđeles Klipersi, a iako u prvom "ruki" ugovoru nije zarađivao mnogo, znao je kako da pare potroši. Naročito kada je u pitanju Kalifornija.

Čuveni novinar Bil Simons je u jednoj od emisija na Jutjub kanalu "Ringer" spontano ispričao anegdotu vezanu za Jarića.

"Radio sam za Džimija Kimela 2003. godine i tada sam imao ideju o automobilima i El-Ej Klipersima. 'MTV Cribs' za automobile, da vidimo šta ko vozi. Kventin Riačrdson je preuzeo ulogu voditelja na sebe i trebalo je da pogodi čiji je auto najbolji. Mislim da je Marko Jarić imao je**no ludi italijanski auto od 200.000 dolara", ispričao je Bil, a pomenuti momenat možete videti na 29:20.

Jarić je posle Klipersa nosio dresove Minesote i Memfisa, zatim se vratio u Evropu igrajući za Real Madrid i Montepaski Sijenu.