Ostoja Mijailović
ALO! / Dejan Briza
Ostoja Mijailović

ALO! / Dejan Briza

Ostoja Mijailović, Foto: ALO! / Dejan Briza

Košarkaši Partizana odlično su započeli sezonu u Superligi Srbije pošto su savladali Megu Bemaks rezultatom 102:69, a prvi čovek crnoć-belih Ostoja Mijailović dao je opširan intervju za "Kurir".

Pročitajte još:

POSLE DERBIJA OBLAČI CRNO-BELI DRES Evropski velikan kupuje štopera Crvene zvezde!

OVO U PREMIJER LIGI NIKO NIKADA NIJE USPEO Liverpul je protiv Hadersfilda ušao u istoriju!

I SAN ANTONIO IMA SVOG PAČULIJU ON je NAMERNO povredio zvezdu Denvera pred majtoricu! (VIDEO)

Prvi čovek "Parnog valjka" dotakao se teme o stranim košarkašima u sportu.

- Ponekad igrate protiv neke ekipe i ne znate da li ste u Americi ili Beogradu, jer je na terenu cela američka petorka. Mi nećemo tako. Prioritet su nam naši momci, pa po cenu da nikada ne napravimo rezultat. Ovo je ipak Srbija, zemlja košarke - rekao je prvi čovek Partizana.

Prvi čovek Partizana pričao je i o povratku nekadašnjeg kapitena Dragana Milosavljevića.

- Bilo bi mi drago da se vrati, ali ne zavisi sve od nas. To je pravac koji je zacrtao i stručni štab. Lončar i Trinkijeri se jako dobro razumeju u svojoj posao i to ću poštovati. A od njih ću tražiti odgovornost.

Dragan Milosavljević

Marko Metlaš

Dragan Milosavljević, Foto: Marko Metlaš

Vraćeno je dosta dugova...

- Ove godine smo vratili 1.100.000 evra starog duga, a to su diskontovana potraživanja iz prethodnih godina. Samo za sudski postaupak Bori Beravsu iz 2008. smo nedavno platili 56.000.000 dinara. Sa tih milionom, naš igrački kadar sa stručnim štabom bi koštao oko 2.500.000 evra.

Objasnio je šta su to "diskontovana potraživanja".

- Mi smo za 1.100.000 evra otkupili oko 2.700.000 evra duga. Retko je kome to jasno. Struktura duga je podejena na igrače, banku i ostale poverioce. Došli smo u situaciju da tužimo banku koja sada nama duguje 181.000.000 dinara. Potraživanja igrača i trenera od 3.400.000 evra sveli smo na 1.700.000 evra pregovorima i ostalo je da platimo još 600.000 evra. Tako smo ukupno na razne načine smanjili ukupan dug za 4.200.000 evra. Mi nismo koristili raznrazne trikove kako bi izigrali poverioce, isplatilo nam se što smo otvoreno razgovarali. Povratili smo ugled kod partizanovaca - ističe Mijailović.

Rade Zagorac i Markus Pejdž iz Partizana

KK Partizan

Rade Zagorac i Markus Pejdž iz Partizana, Foto: KK Partizan

Mijailović je dao svoju reč za finale ABA lige.

- Tako nešto nisam video nigde u Evropi. Mi nikada nećemo da budemo deo toga, jer šteti svima. Taman da nikada ne napravimo uspeh - istakao je prvi čovek crno-belih.