Nebojša Čović
Alo/Marko Metlaš
Nebojša Čović

Alo/Marko Metlaš

Nebojša Čović, Foto: Alo/Marko Metlaš

Odnosi nikada nisu bili tako zategnuti... Čini se da je tačka ključanja blizu. Gotovo da nema dana da Crvena zvezda i Partizan ne udare jedno na drugo.

Nebojša Čović i Ostoja Mijailović razmenili su više nego teške reči, a prvi čovek crveno-belih za „Alo!“ prvi put govori o propalom dogovoru.

- Postojao je razgovor. Neću reći ko je svedok, moj je veliki prijatelj, nije pristalica Zvezde, nije igrao za Zvezdu, naprotiv. Ni ja nisam igrao za Zvezdu, igrao sam u Partizanu osam godina, a nisam navijao za njega. Bio je sastanak u „Areni“. Ostoju opterećuju ljudi oko njega. Ja sam im misaona imenica i pumpaju ga. Dogovorili smo se o interesima naših klubova, ne da nameštamo utakmice, nego da sve bude regularno i dobro za srpsku košarku. Mi smo perjanice ABA lige, uz uvažavanje velikih imena, ali šta bi bilo bez Zvezde i Partizana? Posle dva dana i dogovora da se nećemo javno napadati, da ćemo se čuti telefonom, napao me u medijima. Ja sam pozvao tog drugara i rekao mu da vidi šta se dešava. Sve se to dogodilo pre godinu dana - počinje priču Čović.

Ostoja Mijailović

Alo Vladimir Markovic

Ostoja Mijailović, Foto: Alo Vladimir Markovic

Intervju koji ste nedavno dali podigao je veliku prašinu. U Partizanu prete tužbom?

- Pominjao sam „sekače“, nisam izmislio. Uđite na „vikipediju“ i vidite ko je pričao da je supruzi kupio, pa ukrao auto. Isto je i za rasklapanje automobila. Da vidimo koje su sve tužbe bile za njegovu firmu. Ništa to nije tajna. Najavio je tužbu? Kad me na sudu budu pitali, biće prijatno iznenađenje. To je njegovo pravo, ne plašim se, nisam u javnom životu od juče. Nikada ne iznosim u javnost nešto za šta nemam dokaze. Nemam strah, niti brigu. Sve ima napisano.

Mijailović bi na poligraf?

- Ja sam na raspolaganju za tužbe i poligraf! Više od 30 godina sam u javnom životu. Ništa me ne brine, neću raditi preko medija. Znam da on voli blato. Sve što me proziva, Kosovo, Đinđić... Ponosim se radom u javnom životu. Bez argumenata, to je guranje u blato. Bez činjenica, sve je smešno. To su brutalne laži o mojoj supruzi, ćerki i sinu. Imam dokaze da iz Partizana orkestriraju napade na nas. Ne plašim se. To je manipulacija i dodvoravanje navijačima. Nisam ja kriv za njihove greške i propuste. Njih boli kako se Zvezda spasla od stečaja 2011. To je urađeno po zakonu, sve može da se proveri. Nikada nije bila fuzija, napravljena ja franšiza i sve je bilo javno.

Muke sa koronom!

- Evroliga će gurati takmičenje po svaku cenu. Čini se da je pristup ispravan, ali se plašim nečega što se nama događa. Igrači budu pozitivni na PCR testu, morate da ih sklanjate, pa ostale morate da pratite. Posle negativnog PCR testa moraju da se sprovedu svi pregledi. Da se ne desi nešto što se desilo Odžu. Opasnost je velika i može da utiče na regularnost. Imamo mnogo problema, gubimo veliki novac jer nema navijača. I transport je problem. Zahvalan sam predsedniku države i Vladi Srbije jer su prepoznali trenutak. Bez njih, teško da bi klubovi opstali - zaključio je Čović.

Odnosi su loši, da li se plašite da sukobi mogu da eskaliraju?

- Ne može da bude gore nego što je sada! Mislim da fudbal doprinosi tome više nego košarka. Ne sviđa mi se što Partizan za sve svoje greške optužuje Zvezdu. Moraju da gledaju svoju kuću. Neka oni zarobe Partizan na 10 godina, kao što kažu da je Čović zarobio Zvezdu i doneo 15 trofeja. Šta znači to „porodična firma“? Pljuvanje ne doprinosi da se stvari poboljšaju.

Partizan ne želi da da potpis za prenos vlasništva FMP-u u ABA ligi?

- Ostoja je ušao u frustraciju... Pričao je da je Partizan prvi, a mi smo doneli odluku da se ABA ponaša kao Evroliga. Ja se ne bih tako ponašao da je Zvezdu zadesila takva situacija. Sada se pojavila informacija o sukobu interesa i ide iz frustracije. Nameće se tema, a mi idemo da sprovedemo vansudsku nagodbu. Predsedavanje pripada FMP-u, prvi potpredsednik je iz Mornara, drugi iz Zadra. U ime FMP-a istupa Tošković, on jeste moj prijatelj i tast mog sina. On je sticajem okolnosti postao predsednik FMP-a jer je Predrag Milojević preminuo. Pao je na poslu, bio u komi i preminuo je. Tada je ušao Tošković, jeste radio za Zvezdu, nije nikakva tajna. Ja sam otac Filipa Čovića i predsedavao sam ligi. U čemu je onda problem? A kakve uvrede je cela moja porodica pretrpela na utakmicama? Jesmo li mi nekoga vređali? - zaključio je Čović.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

milorad. madzarevic

13.11.2020 22:06

A sta je Ostoja lagao? Sve si priznao icice tako dok" vodja "navijaca navija.