Evrobasket 2017, srbija
FIBA
Evrobasket 2017, srbija

FIBA

Evrobasket 2017, srbija, Foto: FIBA

Najteže je sportisti, kažu, da prati meč svojih drugova pokraj malih ekrana. Nije bilo lako Marku Simonoviću, jednom od „orlova” koji nije mogao biti na Evrobasketu, ali, nakon svega, Simon je zadovoljan učinjenim.

- Nisam razočaran što smo izgubili od Slovenaca. Borili su se kao lavovi, Slovenija je zasluženo šampion. „Orlovi” su izginuli, stigao ih je umor. Ne bih komentarisao suđenje, treba da pričamo o tome kako su momci napravili sjajan rezultat i doneli nam medalju - rekao je Simon za „Alo!”.

Marko Simonović

A. Dimitrijević

Marko Simonović, Foto: A. Dimitrijević

Nadao se Simonović da bi u finišu moglo doći do preokreta...
- Tako mi funkcionišemo, ali sada nam se nije otvorilo i nema razloga da žalimo. Ove momke treba da dižemo u nebesa - dodao je Simonović.

Nenad Krstić, nekadašnji kapiten naše reprezentacije, koji se od državnog tima oprostio 2014. istakao je da je presrećan.

Nenad Krstić

M. Metlaš

Nenad Krstić, Foto: M. Metlaš

 - Ovo je zaista veliki uspeh. Finale naše reprezentacije i odličnih Slovenaca bilo je zaista sjajan meč, u kojem su pobednika odlučile jedna ili dve lopte. Mislim da su sudije oštetile u nekoliko situacija, ali ne smatram da je to presudilo u ovom susretu. Čestitam selektoru Đorđeviću i igračima koji su se hrabro i pošteno borili do kraja - poručio je Krstić.

I Dragan Šakota, stručnjak koji je kao selektor vodio reprezentaciju SCG na Prvenstvu sveta u Japanu 2006. godine, zadovoljan je drugim mestom „orlova” na Evrobasketu u Turskoj.

Dragan Šakota

Profimedia

Dragan Šakota, Foto: Profimedia

 - Ovo je veliki rezultat, s obzirom na činjenicu da smo sa oslabljenim sastavom otišli na šampionat Starog kontinenta, i iskreno čestitam igračima i selektoru Đorđeviću. Ostaj žal da se, s obzirom na to kako se kretao rezultat u finalnom meču sa Slovenijom, moglo učiniti i više, ali je i srebrna medalja veliki uspeh i potvrđuje kvalitet naše košarke. Posebno treba odati priznanje selektoru Đorđeviću jer nikad javno nije spominjao problem sa kojim se suočio. Da je bar jedan od tih asova nastupio na prvenstvu, verujem da bismo uzeli titulu - rekao je Šakota.