Ognjen Jaramaz
Twitter/KSS
Ognjen Jaramaz

Twitter/KSS

Ognjen Jaramaz, Foto: Twitter/KSS

Odlučujući meč u kvalifikacijama igra reprezentacija sutra protiv Gruzije. "Orlovi" bi pobedom praktično dobili krila koja bi ih odvela na Evropsko prvenstvo. Pobeda Srbiju sigurno vodi dalje. Nezgodno je što je rival domaćin Gruzija (mečevi se igraju u “balonu” u Tbilisiju) koja je već slavila u Beogradu u prvom odmeravanju snaga dva tima. Pored toga, "orlovi" će biti oslabljeni i za Marka Gudurića i Vasilija Micića koji će zbog obaveza u Evroligi da se priključe reprezentaciji tek za duel sa Švajcarskom.

Međutim i pored toga, Srbija ima sasvim solidan tim i lepu priliku da pobedom overi vizu za Evrobasket 2022. godine.

– Gruzija ima veoma dobru reprezentaciju, iskusan i dobro uigran tim. Okosnicu ekipe čine igrači koji su dugo zajedno, što im daje određenu prednost u odnosu na ekipe koje, poput nas, u kvalifikacijama nemaju kontinuitet igranja zajedno – rekao je Ognjen Jaramaz.

“Orlovima” će baš taj poraz u prvom meču dve reprezentacije biti dodatan motiv da dođu do pobede.

– U prvoj utakmici su nas pobedili u Beogradu, pred našom publikom, uprkos našem dobrom početku. Od tada je prošlo godinu dana, mnogo toga se promenilo i verujem da ćemo uz dobru energiju i požrtvovanu igru uspeti da dođemo do pobede.

srbija-orlovi-evropsko prvenstvo-ognjen jaramaz
“Orlovi” bi pobedom obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo 2022. godine foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Pun optimizma je i Danilo Anđušić koji želi da Srbija ostvari obe pobede i tako na najbolji mogući način ode na Evropsko prvenstvo.

– Znamo zašto smo ovde i koji nam je cilj. Moramo da uradimo sve što je u našoj moći da sutra i u nedelju pobedimo i tako na najbolji način završimo kvalifikacije.

Jasno je da je protivnik veoma neugodan što je i pokazao u Beogradu.

– Čeka nas meč protiv neugodnog rivala. Uprkos tome što se kao domaćin prvenstva već kvalifikovala za Evropsko prvenstvo, Gruzija je u četiri utakmice u grupi ostvarila stoodstotan učinak, što govori da imaju jak karakter i da igraju na maksimumu od početka do kraja, bez obzira na sve – zaključio je Anđušić.

Srbija će se sa Gruzijom sastati sutra od 16.00, da bi u nedelju usledio meč sa Švajcarskom od 13.00 koji bi mogao i da bude bez rezultatskog značaja ukoliko “orlovi” slave protiv domaćina.

PROČITAJTE JOŠ: