NAVIJAČI MU PEVALI: "UBILI SMO TI DEDU" Oprostio ubicama i našao spokoj, duhovi prošlosti se ipak vratili! Slučaj ponovo otvoren, a počinioci na slobodi (FOTO/VIDEO)

Izlišno je govoriti kakav je majstor igre Kris Pol

Kris Pol
Kris Pol, Foto: EPA/Larry W Smith

Ukoliko do kraja karijere ne osvoji NBA ligu, što je vrlo verovatno jer trenutno igra za Oklahomu Tanderse, uz Čarlsa Barklija i još par nekih igrača se može reći da je Kris Pol najbolji košarkaš koji nije uspeo da osvoji ovo tamičenje.

Ovaj plej visok svega 1.83 metara je oduvek bio prgav borac sa velikim košarkaškim koeficijentom inteligencije, njegovim asistencijama bi i Miloš Teodosić pozavideo, što morata da priznate da nije mala stvar!

Svojim partijama oduševljava navijače Oklahome koji se nalaze na petom mestu zapadne konferencije, uprkos odlasku najboljeg košarkaša Rasel Vestbruka.

Upravo je Kris Pol jedan od najzaslužnijih što se "Grmljavina" nalazi tamo gde je niko nije očekivao, u mestu koje vodi u plej-of!

I ovog američkog plejmejkera prati tužna životna priča, njegovog dedu su ubili u 61. godini života, veče pred početak sezone.

Kris Pol je sutradan odigrao utakmicu za pamćenje, imao je 59. poena na nekoliko minuta do kraja meča, otišao je na prodor, postigao koš i dobio faul - stigao je do cifre od 61. pogotka!

Lucidni plej je stao na liniju za slobodno bacanje i sa suzom u očima promašio čitav koš, trener ga je izveo iz igre i zagrlio! Da stvar bude još emotivnija, tada je Kris Pol bio nadomak rekorda koji je iznosio 66. poena! Za njega je u tom trenutku mnogo veći broj bio 61!

"Moja prva pomisao je bila kako izaći na teren znajući da me deda neće gledati! Moja ujna je pre početka meča rekla: 'Što ne bi dao 61 poen u dedinu čast!'. To je bio jedan od onih trenutaka kada nisam mario za to ko me čuva, ko je ispred mene. Nije bilo šansi da me bilo ko zaustavi" - prisetio se Kris Pol ovog momenta.

Ta tragedija ga je pratila i tokom karijere, navijači "NC State" su mu na utakmici pevali: "Ubili smo ti dedu!"

Kris Pol je 2011. godine izjavio da oprašta ubicama svog dede:

"Ti momci su imali tada 14 i 15 godina, imali su dosta života pred sobom. Voleo bih da sam mogao da pričam sa njima i da im kažem:'Iskreno vam opraštam!'. Mrzim činjenicu da će njihovi životi propasti pošto idu u zatvor na tako dug period. Mrzim to!"

Pre mesec dana došlo je do obrta u ovom slučaju! Ključni svedok koji je tada usmerio policiju na krivce je sad otkrila da je dala lažnu izjavu. 

Džesika Blek ističe da ju je policija primorala da laže, a da je ona to iz straha uradila.

Ova četri čoveka nepravedno služe kaznu u zatvoru, a pre šest dana je napravljen specjalan sud gde će se utvrditi da li će biti pušteni na slobodu.

Ovo će sigurno teško pasti slavnom košarkašu koji je pronašao mir, ali duhovi prošlosti mu ne daju da nastavi. Najviše zbog nepravedno optuženih ljudi! 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi