Nikola Jokić
AP/David Zalubowski
Žarko Paspalj

Alo!/Marko Metlaš

Žarko Paspalj, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj prokomentarisao je predstojeći Mundobasket u Kini koji počinje od 31. avgusta.

Dosta dugo se čekalo na odluku Nikole Jokića koji je krajem maja izašao pred medije i razrešio sve dileme oko njegovog nastupa na Mundobasket.

Paspalj smatra da se stvara bespotrebna i kontraproduktivna euforija zbog Nikole Jokića,a za to krivi medije koji krive sliku.

PROČITAJTE JOŠ:

Mijatović

twitter/arnitorfa

"Vratimo se unazad dva meseca i prisetimo spinovanja u novinama da li će Jokić igrati ili enće. Stvarno je bilo poražavajuće. To je tema za posebnu obradu i koja mnogo šteti atmosferi, pragmatičnosti i objektivnosti prema sportu. Posle dva meseca koja nisu bila po ukusu zaljubljenika u košarku i reprezentaciju, desio se taj značajan datum kada je on rekao „da”, kao da se ženi i pristao da igra za reprezentaciju. A mislim da se to pitanje nije postavljalo ni jednog trenutka, osim u štampi", napomenuo je Paspalj.

Bivši košarkaš San Antonio Sparsa, Budućnosti, Partizana i grčkih velikana, smatra da će biti velika borba za plasman na Olimpijske igre i da bi to trebalo da bude cilj ove ekipe!

"A od dana kada je Jokić rekao da će igrati, ne pričamo ni o čemu drugome osim da ćemo igrati finale i da ćemo biti prvi. Da je to – to, jer sa ovakvom reprezentacijom, po mišljenju dosta nezrele publike, sve osim zlata smatralo bi se neuspehom. Ako mene neko pita, najvažnije je da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. A to, da vam odmah kažem, neće biti nimalo lako, jer i drugi su dobri, i drugi imaju NBA igrače, tako da bi naš primarni cilj morao da bude prolaz u Tokio", zaključio je Žarko Paspalj.