Saša Obradović (Crvena zvezda)
EPA-EFE/Enric Fontcuberta
Saša Obradović (Crvena zvezda)

EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Saša Obradović (Crvena zvezda), Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak ekipu Olimpijakosa u utakmici 13. kola Evrolige.

Meč sa crveno-belima iz Pireja igra se u hali „Aleksandar Nikolić“ bez prisustva publike.

Olimpijakos stiže u Beograd nakon odlično odigrane utakmice u Barseloni gde su savladali lidera Evrolige u odloženoj utakmici, koja je trebalo da bude odigrana tokom novembra u „Blau Grani“ ali je nekolicina igrača Olimpijakosa tada bila pozitivna na testovima.

Može li Zvezda do naredne runde Evrolige?

 

Beogradski crveno-beli traže povratak na pobednički kolosek u prvoj od tri utakmice koje će odigrati u Beogradu u narednih sedam dana (Olimpijakos, Alba, Valensija).

Trener Saša Obradović neće moći da računa na Lengstona Hola zbog obnovljene povrede prepone, dok je Tejlor Ročesti završio svoj dvomesečni ugovor:

- Izvanredno su se pokazali u utorak. Bez obzira na činjenicu da igraju najmanji broj utakmica od svih ekipa u Evroligi, košarkaši Olimpijakosa imaju ogromno iskustvo, imaju pretnje na svim pozicijama, odlične igrače, i rekao bih, najbolji plejmejkerski tandem možda i u celoj ligi, u vidu Slukasa i Spanulisa koji su godinama važni u evropskoj košarci. Odlični „fizikalci“ na pozicijama visokih igrača, koji uz to i odlično trče, pozicioniraju i odlično skaču. To je nešto na šta moramo da obratimo takođe pažnju kako bi pobedili u toj utakmici. Olimpijakos ne izgleda isto u odnosu na pre tri četiri nedelje, imali su problema sa koronom,povredama nekih igrača. Sada izgledaju drugačije, svi su tu, i vratili su se na odličan način ovom pobedom u Barseloni. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova“ rekao je trener crveno-belih, koji na ovoj utakmici kako je najavio neće moći da računa Lengstona Hola koji je u nedelju obnovio povredu i njegova situacija će se evaluirati i pratiti svakodnevno.

Ognjen Dobrić je na reči trenera dodao:

- Očekuje nas vrlo neugodan protivnik koji uz to stiže u dobrom raspoloženju nakon velike pobede u Barseloni. Vrlo iskusna ekipa koja ima dovoljno vremena da se priprema za jedino takmičenje, a to je Evroliga, jer nemaju nikakvih obaveza u domaćem šampionatu. Vratili su Slukasa, ove sezone odlično igraju MekKisik i Martin koga dobro poznajemo iz prošle sezone, kao i Čarls Dženkins, Vezenkov je takođe odličan ove sezone. Naravno, nikada ne treba zaboraviti Spanulisa i Printezisa, sjajne igrače i ljude koji su lična karta Olimpijakosa i svih njihovih najvećih uspeha. Međutim, mi moramo da gledamo samo sebe. Moramo da pronađemo naš ritam, da odigramo dobru utakmicu i dođemo do pobede. Neće biti lako, ali želimo da se vratimo našoj igri koja nas je krasila u prethodnom periodu i donosila nam pobede u ovakvim mečevima.

Meč Crvena zvezda – Olimpijakos igra se u četvrtak od 19 časova.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: