FIBA Logo
Wikipedia
FIBA Logo

Wikipedia

FIBA Logo, Foto: Wikipedia

Predsednik FIBA Evrope Andreas Zagklis je rekao da je voljan da razgovora sa Evroligom. FIBA je uzela nekoliko klubova iz Evrokupa i privolela ih da igraju u FIBA Ligi šampiona, što je samo dodatno zaoštrilo loše odnose na relaciji "svetska kuća košarke" - kompanija EKA.

– FIBA je u prošlosti, a pogotovo u poslednjih 14 meseci koliko sam ja tu, pokazala veliko interesovanje za saradnju i pregovore, pravimo korake u tom smeru. Verujem da će budućnost biti šansi za saradnju, zato i vodimo pregovore. To, ipak, nije proces koji je lako ubrzati, već nešto što zahteva da se izgradi prava atmosfera poverenja, da obe strane budu podjednako uključene.

Prvi čovek FIBA Evrope je dao komentar i na sve jaču FIBA Ligu šampiona.

– Posle tri godine postojanja Lige šampiona spremni smo za novu eru. Drago nam je što imamo pravi tim uz sebe da ideje sprovedemo u delo, individue sa pedigreom koje imaju njuh za investicije i ekspertizu u medijima i biznisu. To je jasan znak da je Liga šampiona spremna da širi tržište. Liga šampiona je produkt spreman za dalji rast. Važno je istaći sve ono što ovo takmičenje donosi evropskom košarkaškom tržištu. Ono što je najvažnije jesu vizija i vrlo stabilna mreža internacionalnih takmičenja pod okriljem FIBA.

Zaglkis ne krije da FIBA razmišlja da privuče još veći broj klubova u Ligu šampiona.

– Moramo da imamo dugoročnu viziju po kojoj takmičenje mora da ostane verno određenim, nepromenjivim principima. To je takođe važan korak napred ka stvaranju jake mreže takmičenja i otvara prostor za inkluziju većeg broja klubova u budućnosti – zaključio je Zaglkis.