Novica Čičić
Instagram printscreen
Novica Čičić

Instagram printscreen

Novica Čičić, Foto: Instagram printscreen

To je za „Alo!“ izjavio Novica Čičić, košarkaški trener, skaut i menadžer, koji je poznat kao neko ko je specijalizovan za rad sa igračima s afričkog kontinenta.

Na pitanje kako je Odžo uopšte došao u situaciju da po isteku ugovora sa Crvenom zvezdom dođe na individualni trening u Humsku, Čičić za naš list kaže:

- Na preporuku jednog mog poznanika, došao je do mene. Prvi trening sa Odžom imao sam u ponedeljak, a do tog kobnog petka ništa nije ukazivalo na to da ima bilo kakvih zdravstvenih problema. Bio sam prisutan kada se usred treninga prvo naslonio na zid sale, a onda se srušio. Radim dugo ovaj posao, ali nikad u karijeri nisam doživeo ništa slično. Odžo mi je umro na rukama! Bilo je jezivo, neopisivo mi je žao i ne mogu da verujem da se neko naslađuje ovim tragičnim događajem - kaže Čičić.

Majkl Odžo

Profimedia

Majkl Odžo, Foto: Profimedia

Našeg sagovornika smo pitali da li je možda tog dana bilo prevruće u sali, a dobili smo sledeći odgovor: „Ma nemojte, nije.“ 

Želeli smo da znamo da li je Čičić tog dana trenirao Odža u svojstvu Partizanovog čoveka, s obzirom na to da blisko sarađuje s crno-belima.
- Partizan nema veze sa Odžovom smrću na treningu. On je kod mene došao na individualan trening na preporuku prijatelja Miroslava Ilića, želja je bila da Odža pripremim za dalji angažman - rekao nam je Čičić.

Na pitanje da li se nekim delom lično oseća odgovornim za smrt Majkla Odža, Čičić odgovara:
- Ponavljam, žao mi je Odža i njegove porodice, ali meni je savest mirna, radili smo sve po propisima. Verujem da će se tokom istrage doći do svih detalja koji su prethodili tragičnom događaju na treningu.

Na kraju, interesovalo nas je ko je zakupio termin sale za trening tog dana kada je Odžo preminuo...
- Sve su to bili termini koje sam ja zakupio - dodao je poznati trener.

Novica Čičić

Instagram printscreen

Novica Čičić, Foto: Instagram printscreen

Čičić u razgovoru za „Alo!“ dodaje da je ovim povodom već dao iscrpnu izjavu policiji.

- Sve ima u policiji, a cela sala pokrivena je video-kamerama, tako da se na snimcima sve može videti. Video-snimke sam lično predao policiji - zaključuje Čičić.

Motociklom sam otišao u Urgentni centar

Kako ste reagovali kada je Hitna pomoć odvezla Odža?
- Seo sam na motocikl i pratio sanitetsko vozilo do Urgentnog centra. Bio sam prisutan kada su na prijemu rekli da mu nema spasa i da se samo čeka trenutak kada će da proglase smrt. U tom trenutku me je zvala policija da dam izjavu – kaže Čičić.

PROČITAJTE JOŠ: