Boban Marjanović i Rasel Vestrbuk
(AP Photo/Mike Ehrmann)
Boban Marjanović i Rasel Vestrbuk

(AP Photo/Mike Ehrmann)

Boban Marjanović i Rasel Vestrbuk, Foto: (AP Photo/Mike Ehrmann)

Košarkaši Dalas Maveriksa i Hjuston Roketsa priredili su pravi spektakl pošto su ubacili 303 poena na jednoj utakmici, doduše posle produžetaka!

Blistao je tandem Roketsa, Vestbruk-Harden. "Brada" je bila na korak do tripl-dabla sa 49 poena, 9 skokova i 8 asistencija za 44 minuta, kao i Vestbruk koji je za isti period postigao 31 poen, 11 skokova i 8 asistencija.

Na drugoj strani je briljirao Kristap Porcingis sa 39 poena i 16 skokova, Trej Burk je dodao 31, a Dončić je ostvario tripl-dabl sa 29 poena, 13 skokova i 10 asistencija za 43 minuta!

Srpski centar, Boban Marjanović je dobio samo 5 minuta na parketu, a imao je odličnih 6 poena i pet skokova!

Posle prve četvrtine u kojoj nije bilo pobednika (42-42), Dalas je na odmor posle druge četvrtine otišao sa deset poene razlike! 

Vodio je Dalas do samog kraja, ali je Hjuston topio njihovu razliku, minut pre kraja utakmice Kleber pogađa trojku za +7, a onda Harden i Kovington stupaju na scenu! "Brada" je uzvratio trojku, Kovington je sa penala bio siguran, na drugoj strani Kari je bio polovičan, a onda je na liniju za slobodna bacanja stao Harden, on je pogodio prvo na četiri sekunde pre kraja meča, potom je promašio drugo, ali je Kovington uhvatio loptu i usmerio je ka obruču za produžetke! 

Upravo je Kovington postigao važnu trojku koja je odlučila pobednika u produžetku za 146-150! On je dao 13 poena na ovoj utakmici!

Milvoki Baksi su u derbiju istoka pobedili Boston Seltikse sa 119-112, a kao po običaju je najbolji bio Janis Adetokumbo sa 36 poena, 15 skokova i 7 asistencija, a pratila ga je druga violina tima, Kris Midlton sa 18 poena, 5 skokova i 8 asistencija!

Na drugoj strani Boston je raspodelio bodove, Smart je postigao 23, Braun 22, Hejvard 17, Voker 16 i Vonamejker 14 poena.

Već na startu utakmice, Milvoki se odlepio sa 17-2, ali je Boston u drugom periodu prve četvrtine smanjio na svega 3 poena, da bi potom Milvoki napravio mini seriju od 5-0 i otišao na +8,ta razlika se održavala sve do treće četvrtine koja je završena bez pobednika 87-87.

Milvoki je potom stekao blagu prednost na početku poslednje deonice, iako je u jednom trenutku bilo 107-107, Baksi su se trgnuli i serijom od 6-0 stekli finu prednost nas tri minuta do kraja, Boston nije uspeo da odgovori, te je prvoplasirani tim istoka trijumfovao u ovom derbiju!

Sakramento Kingsi su poraženi od San Antonio Sparsa sa 129-120, u veoma neizvesnoj utakmici gde se rezultat menjao, Sparsi su bolje krenuli meč, te su na kraju prve četvrtine stekli prednost od +13. Boljom igrom u nastavku, Kingsi su u potpunosti anulirali prednost i na poluvremenu su otišli na odmor sa pola koša prednosti!

Dobio je San Antonio treću četvrtinu, da bi Sakramento bolje krenuo poslednju deonicu, preokrenuo je tim Luka Voltona rezultat na 102-105, ali usledio je pad u igri Kingsa, to je iskoristio DeRozan, a na drugoj strani je u tim trenucima bio raspoložen samo Bogdanović. Na kraju su se odlepili i na +10, te je minut do kraja sve bilo stvar formalnosti.

Srpski košarkaši, Bogdanović i Bjelica su odigrali dobro, Bogdan je ubacio 24 poena i bio je najefikasniji pored Dearona Foksa (39 poena), a pratio ih je jedino Bjelica sa 12 poena!

Sa druge strane, DeRozan i Vajt su predvodili San Antonio sa 27 poena i jednim manje!

PROČITAJTE JOŠ: