Andrea Trinkijeri
KK Partizan
Andrea Trinkijeri

twitter/PartizanBC

Andrea Trinkijeri, Foto: twitter/PartizanBC

Posle odlaska Rika Pitina sa klupe Zelenih sa Glifade, počelo je licitacija za njegovim naslednikom. Pominjali su se Dimitris Itudis (CSKA), Željko Obradović (Fenerbahče) i Šarunas Jasikevičijus (Žalgiris), ali Igor Kokoškov i Andrea Trinkijeri koji ima sjajnu sezonu sa timom iz Humske.

- Nema tu šta mnogo da se kaže, samo informacija koja je poslužila medijima u Grčkoj da popune prazan prostor u nedostatku sportskih događaja- kazao je za Aleksandar Rašković, menadžer italijasnkog stručnjaka za Mozzartsport.

Znači, nema istine u tome da bi Trinkijeri mogao u Panatinaikos?

- Nije bilo kontakta od strane Panatinaikosa. Osim toga, Trinkijeri sa Partizanom ima potpisan višegodišnji ugovor koji je i dalje aktivan. Osim toga, Trinkijeri je već nekoliko puta izjavio da mesta za razmišljanja o košarci u ovom momentu nema i ona su u drugom planu. On, kao i svi ostali, želi da pomogne maksimalno da se suzbije pandemija virusa korona, da se sačuvaju životi, a tek kada se budu stekli uslovi za normalan rad onda će se vratiti i sport, a ekipe u svoje radne obaveze.

Andrea Trinkijeri je u novembru 2018. potpisao trogodišnji ugovor s Partizanom, što znači da s crno-belima vezan bar na još jednu sezonu. A, prema najavama prvog čoveka Partizana Ostoje Mijailovića, klub će gledati da zadrži italijanskog stručnjaka...