Dejan Radonjić (Crvena zvezda)
EPA/Fernando Alvarado
Dejan Radonjić (Crvena zvezda)

EPA/Fernando Alvarado

Dejan Radonjić (Crvena zvezda), Foto: EPA/Fernando Alvarado

Peti uzastopni evroligaški poraz Crvene zvezde, ovog puta u gostima protiv Žalgirisa. Značajno oslabljena Zvezda je sredinom treće deonice vodila 13 razlike, ali je naglo pala i posustala. 

Trener Zvezde Dejan Radonjić, bio je kratak, posle čestitki Žalgirisu je rekao:

- U našim okolnostima, bez toliko igrača, odigrali smo vrlo solidnu utakmicu, sa dobrim stvarima i greškama. Na kraju, naš napad u drugom poluvremenu nije bio dovoljno dobar da odigramo čvrsto i imamo šanse za pobedu. Ali nemam previše toga da kažem svojim igračima, jer znam sa čim smo imali posla u poslednjih 20 dana bez toliko igrača. Nadam se da ćemo neke od njih vratiti u trenerski proces za nekoliko dana.

Šef struke Žalgirisa Martin Šiler se poneo džentlmenski:

- Pohvaljujem moje momke zbog pobede i defanzivnog učinka u drugom poluvremenu. Crvena zvezda je u poslednjoj četvrtini postigla samo četiri poena. Dakle, to je bilo dobro. Želim da kažem da je očigledno Crvenoj zvezdi ponestalo energije. Ne može se to zaboraviti. Pogođeni su teško sa povredama i bolestima. Volden je bio ovde, ali nije igrao. Dakle, uz svo poštovanje vredno su se borili, ali smo ih i mi na kraju iscrpeli – rekao je trener Žalgirisa.

PROČITAJTE JOŠ: