Jusuf Nurkić bolesnom objavom udario na ceo srpski narod i njegove žrtve iz Drugog svetskog rata (FOTO)

Alo.rs/I. S. | sport 2021-04-13 09:08:50 2021-04-13 09:08:50

Košarkaš Portlanda je oduvek poznat po tome što mrzi Srbe i ne propušta priliku da provocira i vređa.

AP/Kevin C Cox

Za njega nema granica, a da nema obraza, zna se odavno. Jusuf Nurkić je novom skandaloznom objavom na društvenim mrežama podigao veliku prašinu u čitavom regionu. Naime, Nurkić je povodom Ramazana objavio na tviteru fotografiju džamije, ali ne bilo koje... Košarkaš iz Bosne izabrao je "Džamiju poglavnika Ante Pavelića".

Ovu džamiju, koja se nalazi u Zagrebu, podigao je ustaški zločinac Pavelić 1944. godine. Pavelić je zgradu Doma likovnih umetnosti kralja Petra I Oslobodioca izgrađenu 1938. godine pretvorio 1944. godine u džamiju koja je nazvana po njemu. On ju je lično i otvorio.

- U slavu i u znak ljubavi spram Alaha Boga Jedinoga, te u znak pažnje prema muslimanima, podiže poglavnik dr Ante Pavelić ovaj velebni hram u glavnom gradu Zagrebu da odani sinovi vitežkog naroda hrvatskoga, iskreni sledbenici uzvišene vere Islama, skrušenom molitvom jačaju pregalačke snage u borbi za odbranu i napredak lepe svoje domovine Nezavisne Države Hrvatske, koja da bi vazda sretna bila - piše na ulaznim vratima ove džamije.

Nurkić je svojom objavom šokirao i deo sunarodnika, koji ga mole da ih ne bruka. 

Expand player
Pogledajte više