Nolan Smit/Bogdan Bogdanović
Marko Metlaš/AP/Rich Pedroncelli
Nolan Smit/Bogdan Bogdanović

Marko Metlaš/AP/Rich Pedroncelli

Nolan Smit/Bogdan Bogdanović, Foto: Marko Metlaš/AP/Rich Pedroncelli

Američki košarkaš Nolan Smit podsetio se utakmice polufinala ABA lige između Cedevite i Partizana iz 2014. godine i večeri koja još uvek boli mnoge Grobare. Bek Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović kaže da mu je ta utakmica bila ogromna lekcija.

Pročitajte još:

NA PRAGU NOVOG POSLA Nekadašnji selektor Srbije preuzima novu reprezentaciju!

TI NE ZNAŠ DA IGRAŠ, TU SI ZBOG ĆALETA Filip Čović rekao da niko nije smeo to da mu kaže u lice, a otkrio je i odnos sa ocem!

JOVIĆ ZAMENJEN DRUGIM NAPADAČEM Srbin više nije u planovima, umesto njega HITRONOGI ENGLEZ

Beograd i Arena su ugostili završni turnir regionalnog takmičenja, a navijači Zvezde i Partizana su očekivali da će crveno-beli pobediti Cibonu, a crno-beli Cedevitu.

Ni jedni ni drugi nisu prošli u finale, a posebno je bolan poraz Partizana koji je srušen u poslednjoj sekundi 81:79, trojkom Smita sa desetak metara. On tu noć nije pamtio samo po trojci.

- Noć u Srbiji... Umalo sam poginuo... upaljači, kovanice, mobilni telefoni, sve je bacano na teren - napisao je Smit, čiji je tim u finalu poražen od Cibone.

- Gledao sam ovo na stotine puta! Moja odbrana je bila užasna, i znaš šta, mnogo sam iz nje naučio. A ako bih mogao da biram utakmicu gde sam porastao, to bi definitivno bila ta utakmica - odgovorio mu je Bogdanović.

Stori Bogdana Bogdanovića

Printscreen/Instagram/bogdanbogd

Stori Bogdana Bogdanovića, Foto: Printscreen/Instagram/bogdanbogd

Smit mu je rekao da će sa Bogdanovim sadašnjim saigračima posetiti Djuk univerzitet i da će se tamo opet videti.

Bogdan je pred leto 2014. sa Partizanom osvojio titulu prvaka Srbije u seriji sa Crvenom zvezdom, a onda je prešao u turski Fenerbahče, odakle je 2017. otišao u NBA ligu i Sarkamento Kingse