Nikola Jokić
Profimedia
Nikola Jokić

Profimedia

Nikola Jokić, Foto: Profimedia

Jokić ove sezone skoro sam vodi Denver Nagetse u plej-of Zapadne konferencije i posle svake partije dobija neverovatne pohvale od trenera, saigrača i NBA legendi. Njegove igre nisu ostavile ravnodušnim ni Darka Miličića, koji je dugogodišnji prijatelj s Jokićevom braćom Nemanjom i Strahinjom.

- Džonija gledam na televiziji i u novinama kad napravi nešto veliko. Dugo nisam video igrača koji je toliko dobar u svim segmentima igre. Nisam ga dugo video uživo, ali kad gledam na televiziji... asistencija, pregled igre, šut... Sjajno je šta radi. Znajući njegova dva burazera, koji su veoma snažni fizički, uveren sam da i Nikola ima tu snagu - poručio je Miličić za Informer.

Miličić, koji je u karijeri igrao za Detroit, Orlando, Memfis, Njujork, Minesotu i Boston priznaje da je u karijeri mogao mnogo više da uradi.

Takav scenario ne predviđa Jokiću i veruje da za reprezentativca Srbije ne postoje granice.

- Nikome ne želim da mu se desi ono što se meni desilo. Nikoli se sve potrefilo, odlična ekipa, dobar trener koji mnogo očekuje od njega... Trenutno ne vidim Nikoline granice, može da bude najbolji srpski košarkaš koji je ikad igrao u NBA. Možda, ali kažem možda, malo me brine taj ritam utakmica, pošto je NBA zahtevna, nije za*ebancija i moraš biti robot. Tu ima 82 utakmice, plus plej-of, može da bude i više od 100 utakmica u sezoni. Treba to izdržati - istakao je Miličić i dodao:

- Pričam i sinu da ga ponašanje kao moje neće nigde odvesti. Celog života sam ispravljao krive Drine. S obzirom na to da sam bio drugi pik na draftu, u karijeri nisam postigao ništa. Bilo je situacija i okruženja gde nisam hteo da igram, ali i onih gde sam hteo i odigrao sam dobro. Nikola je pametan dečko, verujem da neće za*ebati i da će tek igrati fenomenalno.

Malo je poznato da je Nikolin brat Nemanja 2004. godine živeo u Miličićevom domu u Detroitu.

- Nikolin brat Nemanja i ja se dugo znamo, ja sam ga odveo u Ameriku tad. Drugi brat Strahinja mi je kum. O svoj trojici braće Jokić mogu da pričam sve najbolje. Nemanja je isto bio talentovan, ali je bio i temperamentan. Strahinja je stvarno veliki radnik, ali je imao povredu leđa zbog koje je morao da prekine s košarkom - zaključio je Miličić.