Nikola Jokić - SNAGA!
ALO Foto: Marko Metlas
Nikola Jokić - SNAGA!

ALO Foto: Marko Metlas

Nikola Jokić - SNAGA!, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Nikola Jokić je govorio o nedavnim akcijama u Kini, osvrnuo se na kvalifikacioni turnir 2016. u glavnom gradu Srbije i dotakao se značaja takmičenja na Olimpijskim igrama, prenosi FIBA.

"Nije baš idealno imati loš turnir kao onaj koji smo imali prošlog leta, ali sada moramo da se fokusiramo na budućnost", istakao je igrač Denver Nagetsa za svoj nacionalni tim,

"Uveren sam, znam da ćemo uskoro pobeđivati. Želeli smo da osvojimo svetsku titulu, a nismo se pokazali dobro u drugom delu turnira, tako da ništa nismo osvojili. "

"Mi ćemo naučiti iz ovoga. Vratićemo se bolji ", dodao je Jokić,"Svi smo veoma talentovani igrači i uskoro cćemo se popraviti. To što imamo loš turnir ne znači da Srbija više nije veoma konkurentna reprezentacija. Mi smo jedan od najboljih timova na svetu i pokazaćemo ga vrlo brzo. Imamo puno dobrih igrača, imamo jako dobar takmičarski duh i vractićemo se bolji."

Dominikanska Republika i Novi Zeland su protivnici u prvom kruga na olimpijskom kvalifikacionom turniru. Portoriko, Italija i Senegal potencijalni su protivnici u polufinalu ili finalu, ako Srbija izbegne rani izlazak. Jokić je bio prisutan na kvalifikacionom turniru 2016. u Beogradu koji je Srbiju doveo do Olimpijskih igara i srebrne medalje.

"Bilo je to fantastično iskustvo, jedno od najboljih u mojoj karijeri do sada" seća se on.

"To mi je bilo prvi put da igram sa seniorskom reprezentacijom, i zaista sam se ugodno osetio sa momcima. Igrajući kod kuće, želeo sam da pomognem timu da se kvalifikuje za Rio 2016 tako što sam bio najbolji igrač koji sam mogao biti. Igrali smo veoma dobro i bili smo u mogućnosti da pojačamo svoju igru posle utakmice."

"Nije bilo lako, jer se svaki tim sa kojim smo se takmičili borio sa velikim intenzitetom i takođe su želeli da dobiju kartu za Olimpijske igre, ali pokazali smo karakter i sjajan borbeni duh da ostvarimo cilj da se kvalifikujemo i odemo u Rio", podsetio je takođe.

"Stvarno želim da to učinimo isto sledećeg leta kod kuće i kvalifikujemo se za Tokio 2020. Iskoristićemo iskustvo 2016. da to učinimo i narednih nekoliko meseci kod kuće", nastavio je prelazeći na trenutnu situaciju u Srbiji,

"Moramo da idemo korak po korak. Prvo, moramo da pobedimo svaku utakmicu na turniru kod kuće, to je prva faza do "olimpijske misije". Biće to intenzivno sa veoma jakom konkurencijom, i ne možemo misliti da smo već dobili kartu jer se igramo kod kuće."

"Borba za kartu za Tokio 2020. biće vrlo teška i na svakoj utakmici će se voditi teška bitka", predviđa Jokić,

"Olimpijada je cilj svake ekipe koja se takmiči na OKT-u i mi ćemo morati da igramo na najboji mogući način", rekao je srpski as. 

"Prvo, voleo bih da se Srbija kvalifikuje na Olimpijske igre i da bude na toj svetskoj sceni zajedno sa našim mnogim talentovanim sportistima", podvlači Jokić i zaključuje: "Srbi vole Olimpijske igre, a mi bismo voleli da budemo tamo i pokušaćemo da stvorimo još jedan sjajan olimpijski trenutak sledećeg leta."