košarkaši
Alo!/M. Metlaš
košarkaši

Alo/V.Marković

košarkaši, Foto: Alo/V.Marković

Sledeću, poslednju šansu za plasman na svetsko prvenstvo "orlovi" imaju protiv Izraela u nedelju u Beogradu.

Najefikasniji u Talinu bio je Jelovac sa 19 poena, Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević dodali su po 16, a kod Estonaca po 18 su dali Kristijan Kulame i Kristijan Kangur.

Četvrta četvrtina:

Milosavljević i Teodosić vezuju seriju promašaja, Kicing na drugoj strani s nekoliko važnih poena anulira svu prednost "orlova" (62:62, 36. minut).

Finiš meča, Teo pogađa sa linije slobodnih bacanja, 68:66. Neverovatna završnica, Rajeste 20 sekundi pre kraja pogađa trojku! Estonija vodi sa 71:68.

Uspeli smo do kraja samo da smanjimo, ne i da preokrenemo meč u našu korist.

Treća četvrtina:

Jesar i Nerdar stvaraju probleme našoj ekipi, prednost je anulirana u 23. minutu - 39:39.

Nikako ne uspevamo da napravimo neku jaču razliku i zadržimo je. Teo potom pogađa sa linije penala, a Simonović menja Gagića. Milosavljević i Jelovac nose Srbiju sa poenima, dobri smo i u odbrani. Ilija Đoković je prvi put u igri (45:39, 26. minut).

Srbija do kraja deonice čuva solidnu, ali ne i previše ubedljivu prednost (64:59).

Druga četvrtina:

Poenima Jelovca i Raduljice, Srbija ponovo ima "+6". Odlična igra u odbrani, u napadu samo još malo koncentracije i ovo ide na dvocifrenu prednost.

Srbija u 14. minutu ima 23:18. Teodosić 6, Raduljica i Jelovac po 4 poena. Vodimo 15:11 u skokovima, čak pet od Raduljice.

Kada su Kulame i Jesar vezali nekoliko neprijatnih poena, razlika je u 18. minutu smanjena na samo dva poena (27:25). Jesar ponovo pogađa i selektor Đorđević mora da traži tajm-aut - nerešeno je.

Milosavljević i Jelovac pogađaju za 34:31, neubedljiva, ali konstantna prednost za odlazak u svlačionice.

Prva četvrtina:

Estonci su se bolje privikli na atmosferu, logično, i posle dva minuta na semaforu je 6:0. Srbija tek tada preko Milosavljevića i penala stiže do prvih poena.

Gagić je u 4. minutu smanjio na 7:6, Jelovac menja Birčevića. Teo je odličan, kao da je do juče u Klipersima igrao svako veče. Ne oseća se da je bio van utakmica. Srbija je do 7. minuta već prešla u vođstvo (11:7) i to serijom 7-0.

Raduljica, čim je ušao na parket, pokazao je ko je. Od Kristijana Kulamea nam preti najveća opasnost. U 8. minutu je pogodio trojku. U finišu četvrtine razigrao se Aleksa Avramović, 16:11 je odličan početni rezultat koji daje nadu da možemo već večeras do vize za SP.

18:00 Utakmica je počela.

Srbija je krenula s petorkom: Teodosić, Tepić, Birčević, Milosavljević, Gagić.

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Estonija - Srbija na portalu Alo!

Posle 91:65 u prvoj utakmici kvalifikacija, Srbija ima priliku da i večeras, ne samo savlada ponovo Estoniju, već i izvadi vizu za Mundobasket.

U ekipi nema nekoliko standardnih reprezentativaca, ali je tu Miloš Teodosić, iako u poslednje vreme i nije puno igrao u NBA ligi.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića se nalaze na trećem mestu kvalifikacione grupe iza Nemačke i Grčke.

Srbiji je neophodan jedan trijumf u preostale dve utakmice kvalifikacija, ili protiv Estonije u Talinu ili protiv Izraela u Beogradu.