Nemanja  Bjelica
Marko Metlaš
Aleksandar Saša Đorđević

Vladimir Markovic

Foto: Vladimir Markovic

 

* Svetsko prvenstvo u Kini biće na programu od 31. avgusta do 15. septembra

* Selekcija Srbije igra u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom

* Na prethodnom Mundobasketu, održanom u Španiji 2014. godine, izabranici Aleksandra Đorđevića osvojili su srebrnu medalju

Srpski košarkaši Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica poručili su da su SAD prvi favorit za zlato na Svetskom prvenstvu u Kini, uprkos brojnim otkazima zvezda iz NBA lige.

"SAD u bilo kom sastavu da odu u Kinu prvi su favoriti. Mi posle dugo godina idemo na šampionat takođe kao jedni od favorita, sigurno je veći pritisak. Ipak, navikli smo da igramo pod teretom i mislim da to neće biti problem", rekao je Teodosić novinarima na Kopaoniku, gde se reprezentacija Srbije priprema za Mundobasket.

Novi plejmejker Virtusa iz Bolonje, gde će mu trener biti Aleksandar Ðorđević, dodaje da jedva čeka turnir u Kini.

"Neće biti problem adaptacija, godinama smo uz Saleta (selektor Ðorđević prim. aut) i znamo šta traži od nas. Tu su i igrači koji su igrali "prozore" u kvalifikacijama, tako da su i oni spremni".

Nemanja  Bjelica

Marko Metlaš

Nemanja Bjelica, Foto: Marko Metlaš

Nemanja Bjelica ističe da niko nije iznad tima i da su svi pođednaki u nacionalnom timu.

"Da li će Sale (selektor Ðorđević prim. aut) imati problem da uklopi toliko zvezda? Ne osećam se kao zvezda, ne verujem da bilo ko iz ekipe to misli jer nismo takvi. Međutim, imamo Jokića koji je najbolji centar u NBA ligi, jeste "superstar", ali kad smo u reprezentaciji onda smo prava grupa".

On je kao pravi primer dao prošlu godinu kada je Srbija ostala bez zlata u finalu prvenstva Evrope protiv Slovenije , iako je imala dosta otkaza zbog povreda.

"Tada smo sa najboljih 12 igrača bili blizu titule. Nećemo imati problem da se podele uloge u ekipi, to je nešto najbitnije kako bi se napravio veliki rezultat", zaključio je košarkaš Sakramento Kingsa.

PROČITAJTE JOŠ:

Reprezentacija Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini, koje se održava od 31. avgusta do 15. septembra, igra u D grupi sa Italijom, Filipinima i Angolom.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović bez dlake na jeziku o devojkama i ženidbi!