Došlo  vreme za  penziju:  Kobi  Brajant
profimedia
Kobi Brajant, Foto: AP Photo/Jae C. Hong

Ališa Kiz je izjavila na dodeli Gremija u "Stejlps" centru, slučajem nesrećnih okolnosti nekoliko sati posle vesti o pogibiji Kobija i Đijane Brajant, da su svi u publici u domun koji je podigao Kobi.

Igrajući 20 godina isključivo za zlatno-ljubičaste, Brajant je postao jedan od najboljihm svih vremena, naslednik Majkla Džordana i ikona franšize koja je od osnivanja davala legende košarke. Uspeo je i čovek rođen u Filadelfiji da ostavi dubok trag u istoriji Lejkersa.

Klub se nije momentalno oglasio po tragediji, sačekali su da se utisci slegnu, da splasne tuga i da se jave, ispostaviće se istog dana kad i supruga Vanesa. 

"Razoreni smo i tužni posle iznenadnog gubitka Kobija Brajanta i njegove ćerke Điane. Šaljemo svu ljubav Vanesi i porodici Brajant, kao i porodicama ostalih putnika. Reči ne mogu izraziti šta je Kobi značio Los Anđeles Lejkersima, našim navijačima, i našem gradu. Više od košarkaša, bio je voljeni otac, suprug i saigrač. Njihova ljubav i svetlo će ostati u našim srcima zauvek", napisali su Lejkersi, pozvavši sve koji žele da pomognu orodicama stradalih da posete sajt organizacije MambaonThree.