Trener Limoža: Duško Vujošević
Profimedia
Srbija - Grčka, Duško Vujošević

FIBA.COM

Srbija - Grčka, Duško Vujošević, Foto: FIBA.COM

Vujošević više ne favorizuje Budućnost, aktuelnog šampiona ABA lige.

"Više ne mislim da je Budućnost favorit. Smatram da favorita nema, šanse su izjednačene. Veliki je ulog i to će sigurno povećati motivisanost i klubova i timova. Kod nekih će izazvati možda i veću dozu pristojnosti nego što u ovom momentu imaju. Mislim da Partizan nije bez šansi gledajući, u ovom momentu, kakvo je stanje i raspoloženje u svim klubovima", izjavio je Vujošević, prenosi portal "CdM".

Bivši strateg Partizana zna gde je nastao problem kod Podgoričana.

"Kada su na njihova mesta dovedeni stranci, počeli su da se dešavaju problemi. A pre svega, izgubili su domaće prvenstvo prošle godine. Strani igrači koji su dovedeni letos počeli su da se ponašaju kao neko ko čašćava svojim prisustvom, za velike pare. Gledali su na domaće igrače sa neke visine, 'mereći' im objektivne kvalitete, ne shvatajući da to nije sav kvalitet tih igrača. I ne shvatajući da su ti igrači bili zaslužni za osvajanje ABA titule", dodao je Vujošević.

PROČITAJ JOŠ:

Vujošević kaže da će stvari biti veoma crne ako Budućnost ne odbrani titulu jadranskog prvenstva.

"Novo dovođenje stranaca od Budućnosti je napravilo tim koji ima više stranaca nego Makabi, koji je jako težak za vođenje. I jako je teško od takve ekipe napraviti skup onih koji su spremni da se žrtvuju na terenu. Sa naknadnom pameću, mislim da je bolja opcija bila ona iz prošle sezone, gde su bili stranci prosečnog kvaliteta, ali pozitivne ličnosti. Ovako se nije dobro prošlo u Evroligi. Pogotovo ako se ne osvoji ABA liga, sezona će biti skupa… Bojim se i sasvim propala".

ABA liga je na kolo od kraja regularnog dela, a ukoliko u poslednjoj rundi ne dođe do velikih iznenađenja polufinalni parovi će izgledati ovako: Crvena zvezda – Partizan, Budućnost – Cedevita.