Darko Miličić
Blic/Marko Metlaš
Darko Miličić

Blic/Marko Metlaš

Darko Miličić, Foto: Blic/Marko Metlaš

Novi košarkaški bum u Evropi! Nije novost da se pojedini američki košarkaši koji ne mogu da nađu angažman u NBA ligi ili naprosto i dalje žele da igraju da visokom nivou odlučuju za respektabilne evropske timove, ali ova vest ipak je prevazišla te granice, s obzirom na ekipu u koju odlazi jedan poznati američki igrač.

Plejmejker i nekadašnji 5. pik sa NBA drafta Rejmond Felton novi je košarkaš češkog drugoligaša Hradeca, a njegov prelazak u taj tim objavljen je na zvaničnom sajtu Košarkaške lige Češke.

Rejmond Felton

AP/Aaron Gash

Rejmond Felton, Foto: AP/Aaron Gash

NBA veteran neće zaigrati u Hradecu do početka aprila.

- Trebalo bi da stigne i zaigra prvog aprila, ali ipak ne mogu da vam potvrdim tačan datum, s obzirom da Rejmond ima neke lične probleme kod kuće. Nadamo se da će nam pomoćni u plej-ofu za plasman u prvu ligu - rekao je Radek Novak, generalni menadžer Hradeca.

Felton je odigrao 1018 utakmica u NBA ligi za 14 sezona, od 2005. do 2019. godine, a igrao je za Šarlot Hornetse, Njujork Nikse, Denver Nagetse, Portland Trejlblejzerse, Dalas Maverikse, Los Anđeles Kliperse i Oklahoma Siti Tander.

Beležio je 11,2 poena, 5,2 asistencija i tri skoka u proseku u karijeri. A mislili smo da je karijera Darka Miličića išla čudnim putem...