Nikola Jokić
Tanjug/AP
Nikola Jokić

Tanjug/AP

Nikola Jokić, Foto: Tanjug/AP

Ekspanzija kroonavirusa među igračima, trenerima i zaposlenima u NBA klubovima naterali su čelnike lige da hitno reaguju. Najavljena su ekspresna uvođenja novih pravila za ponašanje igrača i trenera u svrhu sprečavanja širenja virusa, preneo je novinar Adrijan Vojnarovski.

Igrači više nemaju pravo da u hotelima imaju kakav kontakt sa bilo kime ko nije član tima. Do sada su imali pravo da dovode goste u sobe, ali to više neće biti slučaj. Domaći igrači i stručni štab neće smeti da napuštaju svoje domove osim da prisustvuju timskim aktivnostima u dvorani, vežbaju napolju, kao i u slučaju nekih vanrednih okolnosti, navodi Vojnarovski.

Na gostovanjima, igrači i treneri ne smeju da napuštaju hotel, osim radi timskih aktivnosti i hitnih slučajeva. Više neće biti liste dozvoljenih restorana koje smeju da posećuju. Sastanci igrača u svlačionici su limitirani na 10 minuta, uz obavezno nošenje maski.

Svi drugi razgovori igrača i stručnog štaba moraju da budu isključivo na terenu ili nekom drugom većem prostoru koje dozvoljava propisanu socijalnu distancu. Svaka osoba koja uđe u dom nekog od člana struke ili igrača mora da ide na testiranje.

Liga razmatra "pojačavanje" nošenja maski za igrače, osim za one na "stolici za hlađenje" koje su raspoređene na najmanje 12 stopa od klupe i 6 stopa međusobno. Igrači mogu tamo otići odmah nakon napuštanja terena tokom igre, ali se moraju vratiti na uobičajeno mesto na klupi noseći masku.

PROČITAJTE JOŠ: